Olasz erősítés: Danilo Gallinari a magyar válogatott elleni keretben

A Los Angeles Clippers kiválósága is benne van az olasz válogatott keretében, amely szeptemberben Magyarország és Lengyelország ellen lép pályára.

A legismertebb olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport jelentette, hogy komoly névvel erősödött az olasz válogatott kerete, Danilo Gallinari ott lesz szeptemberben az európai selejtező második körében. Az olaszok augusztus 25-étől edzőtáboroznak, majd szeptember 14-én Lengyelországot fogadják (ekkor a mieink Hollandiában lépnek fel), majd szeptember 17-én Magyarországra látogatnak. Gallinari korábban már jelezte, hogy ha számítanak rá, akkor nagyon szívesen jönne, mert országának képviselete mellett egy jó felkészülésnek is tekinti ezt az előtte álló szezonra. 

Az NBA történetének egyik, ha nem a legjobb olasz játékosa húszéves kora óta, 2008-tól játszik a tengerentúlon, a New York Knicksben három, a Denver Nuggetsban hat szezont töltött, legutóbb a Los Angeles Clippersben szerepelt - 481 alapaszakasz- és 12 playoff-összecsapáson lépett pályára, az alapszakaszban 15.3 pontot, 4.7 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt, a rájátszásban 12.8 pont, 4.4 pattanó és 2.3 gólpassz került eddig a neve mellé. 

Nála több NBA-meccsen csak Marco Belinelli és Andrea Bargnani szerepelt olaszként, az olasz szövetség elnöke, Gianni Sacchetti pedig azt mondta az olasz napilapnak, hogy reményei szerint nem csak Gallinari, hanem Marco Belinelli, illetve az Euroliga-klasszis Luigi Datome is ott lesz a szeptemberi összecsapásokon. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus