Polányi Kristófot nélkülöznie kell a Szedeáknak

Elszakadt az elülső keresztszalagja, valamint a meniszkusza is.

Az SZTE-Szedeák közleménye:

Hosszú időre elveszítettük játékosunkat, Polányi Kristóf számára műtét, és hosszú rehabilitáció következik.

Reménykedtünk, hogy nincs baj, mára azonban kiderült: hosszú időre nélkülöznünk kell Polányi Kristófot. Játékosunk a szombati, Honvéd elleni idegenbeli meccsen szenvedett térdsérülést, a vizsgálatok után pedig megállapították, elszakadt az elülső keresztszalagja, valamint a meniszkusza is.

– A sérülés óta napról-napra jobban éreztem magam, soha nem is voltam sérült karrierem során, így azt gondoltam, kisebb sérülésről van szó. Szombat óta kavarognak a gondolatok a fejemben, derült égből villámcsapásként érkezett a hír számomra, de a sportban sajnos ez benne van. Egyelőre pozitív tudok lenni, de a doktor is azt mondta, hogy olyan kilenc-tizenkét hónap vár rám, amelyben lesznek mentális és fizikális hullámvölgyek is. Nagyon sokat segít, hogy egy összetartó közösség tagja lehetek, sok erőt kapok a csapattársaimtól és a korábbi társak közül is rengetegen írtak nekem gyors felépülést kívánva – mondta Kristóf, aki térdrögzítővel képes a járásra, így a mindennapokban nem korlátozza nagyban a sérülés.

Ami a továbbiakat illeti, mivel a belső oldalszalag is megsérült, így először azt kell megvárni, hogy felépüljön, így nagyjából négy-hat hét múlva kerülhet sor a műtétre. Addig is kezelések, gyógytornák várnak játékosunkra.

– Egy teljesen átlagos felugrás volt, hátulról próbáltam szerelni, nem éreztem, hogy megbillentem volna a levegőben. Talán kicsit máshogy érkeztem a földre, de ilyen előfordul, majd a térdem befele fordult, és egyből összerogytam – emlékezett vissza az esetre játékosunk.

Minden rosszban van valami jó – tartja a mondás, és Kristóf is igyekszik így felfogni a történteket, hiszen decemberben államvizsga vár rá a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karának pénzügy- és számviteli szakán. A továbbiakban erre készül, és amennyiben sikeres vizsgát tesz decemberben, akkor megszerzi az alapszakos diplomát.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu​; Kamenik Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus