Potocnik: csapatként kosárlabdázunk, szisztéma szerint, egységesen

Az NB1/A alapszakaszát megnyerő Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, Gasper Potocnik az NSO-nak mesélt többek között az idény tapasztalatairól, a saját szerepéről, és arról is, hogy miben emelkedett ki csapata a mezőnyből.

Fotó - Szolnoki Olajbányász

Részlet az interjúból:

– Volt-e olyan pillanat, amikor azt érezte, az élen végezhet a csapata?

– Őszintén mondom, nem foglalkoztam ezzel. Tudom, sokan számolgattak és latolgatták az esélyeket menet közben, de én nem. Nekem az a dolgom, hogy csak a következő meccsre készítsem fel a csapatot, hogyan lehetünk még jobbak, mert az az igazság, jó érzés elsőként zárni, de amint elkezdődik a rájátszás, már senkit sem érdekel az alapszakasz-helyezés, és egy év múlva már senki sem emlékszik arra, ki volt a felénél az élen. Én elsősorban azon munkálkodom, hogyan tudunk sikeresek lenni, meccseket nyerni.

– Miben emelkedett ki a Szolnok a mezőnyből?

– Egyszerű a válasz: a játékosok hozzáállása; a munka, amit elvégeztünk; a koncentráció, aminek minden edzésen és minden meccsen meg kell lennie. Ez különbözteti meg a jó csapatot az átlagostól. Ahogy edzünk és játszunk, az számít, a miénk lett a legjobban védekező együttes, csapatként kosárlabdázunk, szisztéma szerint, egységesen. Sok remek gárda van a mezőnyben, de szerintem a csapategység és a fegyelmezettség az, amiben a többiek fölé emelkedtünk.

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatjátok el!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus