PVSK: Szimpatikus, fiatal csapatunk van

A költségvetésük a közelében sincs a "sztárcsapatoknak."

fotó: pvsk-panthers.hu

A PVSK-Panthers közleménye:

Dragan Alekszics vezetésével elkezdte a munkát NB I-es csapatunk, amelynek kerete augusztus 15-én válik teljessé.

Sajtónyilvános edzéssel indult meg a munka Dragan Alekszics vezetésével ma délelőtt a PVSK Verseny utcai sporttelepén. Jó volt körbenézni, hiszen hosszú idő után végre olyan érzése lehetett az embernek, hogy valóban egy sportcsapat edzésén jár. Ennek egyik oka az volt, hogy két játékost leszámítva minden egyes kerettagunk ott volt a sajtónyilvános tréningen. A média képviselői is ki lehettek már éhezve a kosárlabdára, erről árulkodott legalábbis az, hogy szép számmal képviselték magukat a tréningen.

Az első izzadságcseppek előtt azonban még ügyvezetőnk, Bán Gábor, és a PVSK elnöke, Czerpán István mondott néhány szót útravalóul a játékosokhoz, és az edzői stábhoz.

- Meglehetősen furcsa szezon van mögöttünk – csapott a közepébe Bán. - Legutóbb március elején tudtunk mérkőzést játszani, a Kaposvár elleni bajnokink után, a koronavírus miatt megállt a kosárélet is. Nem voltak egyszerűek a mögöttünk hagyott hónapok, most azonban már újult erővel, és egy alaposan megújult csapattal tekintünk előre. A következő szezonra egy nagyon fiatal, dinamikus csapatunk lesz, és a szakmai stábban is vannak változások. Andrija Csirics a nyáron visszavonult, azonban csatlakozott edzői stábunkhoz. Ő lesz Dragan Alekszics másodedzője a nagycsapatnál, illetve az U20-a együttesünk mellett vezetőedzői feladatokat fog ellátni. Szintén új arc a stábban Gyebrovszki Ádám, aki erőnléti edzőként fog minket erősíteni. Az NB I. B-s gárdánkat továbbra is klubunk legendája, Rab Gyula vezeti.

Czerpán István, a PVSK elnöke is nagyon boldog volt, hogy újra a munka, és a célok kerülhetne a középpontba.

- Elég régóta vagyok már benne a sportéletben, de nem emlékszem, hogy valaha is félbeszakadt volna a PVSK életében bármilyen bajnokság – révedt kicsit a múltba az elnök. - Ha félig-meddig viccesen akarom megközelíteni a dolgot, jelenleg egy dologban lehetünk biztosak, hogy minden bizonytalan. Ami biztos, hogy a koronavírus miatt nagyon komoly körültekintésre van szükség a részünkről, hogy biztosítani tudjuk a nyugodt munkát. Nyilván probléma még a tervezhetőség is ebben a pillanatban, hiszen senki sem tudja, mit hoz a következő nap, hét, vagy hónap. Ennek ellenére azonban határozottan tervezünk, úgy készülünk, hogy október 3-án elkezdjük a bajnokságot. Nem árulok el nagy titkot, hogy a költségvetésünk közelében sincs néhány sztárcsapatnak, azonban a PVSK a múltban nagyon sokszor bizonyította már, hogy nem minden a büdzsé. Nagyon szimpatikus, fiatal csapatunk van, egy sikerre éhes szakmai stábbal. Szerintem jó szezon előtt állunk!

Csapatunkból jelenleg csupán ketten nincsenek még Pécsett, de Veljko Budimir és Kenny Funderburk  is csatlakozik társaihoz a következő héten. Külföldről érkező játékosaink esetében klubunk, függetlenül attól, hogy az országba lépéshez szükséges negatív teszteket be tudják mutatni, a napokban itt Pécsett  is koronavírus tesztet fog elvégeztetni, első ugyanis a biztonság. Ezen kívül minden edzésünk testhőmérséklet méréssel fog kezdődni.

A tervek szerint több felkészülési mérkőzést is játszunk. Jelen állás szerint a ZTE, az Alba Fehérvár, az OSE Lions, a Kaposvári KK, az Atomerőmű SE, illetve a SZTE-Szedeák lehet szeptemberben az ellenfelünk a felkészülés jegyében.

Indulhat tehát munka, amiben az elején biztosan nem lesz sok köszönet, ugyanis napi két kemény edzés vár a csapatra.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus