Rosco Allen egykori csapattársa az Olaj új amerikai centere

Demetris Morant az előző két évet Görögországban és Németországban töltötte, a középiskolában Rosco Allen csapattársa volt.

Az iSzolnok.hu híre, 2018/19-es videóval:

Megtalálta első légiósát a következő évadra a Szolnoki Olajbányász csapata. A Magyar Kupa címvédője szerződést kötött az amerikai Demetris Morant-tal. A 27 éves, 206 cm magas center a tavalyi évet a német Artland Dragonsnál töltötte, 13 pontot és 6,7 lepattanót átlagolt 29 mérkőzés alatt. Kiemelkedően teljesített dobásblokkolásban, ahol a liga 3. legjobban ragsorolt játékosa lett. A játékos gyorsaságával, védekezésével, dinamizmusával, lepattanózásával és remek mentalitásával az Olajbányász erőssége lehet.

A floridai születésű játékos az FGCU (Florida Gulf Coast University Eagels) csapatában fejezte be NCAA-karrierjét, ahol a 2016/17-as szezonban a csapat húzóembereként 10,5 pontot és 7,9 lepattanót átlagolt. Ráadásul Morantot beválasztották a konferencia legjobb ötösébe, mitöbb, az év védőjátékosa címet is bezsebelte szenior évében. 

Az egyetemi évek után Görögországban, az Aris Thessaloniki csapatánál kapott profi szerződést, majd Németország felé vette az irányt, ahol az Artland Dragons meghatározó játékosává nőtte ki magát. Az amerikai játékosnak a Szolnoki Olajban a szerződése a 2019/20-as szezonra szól.

Egy 2012-es highlightja, ahol a későbbi magyar válogatott is feltűnik:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus