Sérülést szenvedett Wittmann Krisztián

A Kecskemét csapatkapitányának vádlijának felső része szenvedett másodfokú részleges szakadást a pénteki bajnoki mérkőzésen.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét közleménye:

A Debrecen elleni, pénteki bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett Wittmann Krisztián, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatkapitánya. A rehabilitációja már megkezdődött, ám amíg nem térhet vissza a pályára, addig csapaton belül kell megoldani pótlását a következő meccseken.

Mint azt Váczi Tamás fizioterapeutától megtudtuk, Wittmann vádlijának a felső része szenvedett másodfokú részleges szakadást egy ütközés közben. Jó hír azonban, hogy műtétre nem lesz szüksége a csapatkapitánynak. Az első 72 órában kompresszió alatti pihentetés zajlott, immár tart a gyógykezelés, amit a klub eszközeivel maximálisan meg tudnak oldani. Ultrahangos és lézeres kezelésekkel segítik elő a rutinos kosárlabdázó felépülését a következő időszakban.

A csapat életét nagyban befolyásolja az extra hárompontosairól híres kosárlabdázó hiánya, ám megvan a szakmai stáb terve, hogyan hidalják át a következő heteket:

-Nagyon érzékeny veszteség a csapatkapitányunk sérülése – mutatott rá Forray Gábor vezetőedző. - Megvan a saját felépített játékrendszerünk, amelyben mindenki tudja a dolgát. Közhelynek hangzik, hogy az egyik legfontosabb játékosunk Wittmann Krisztián, de valóban így van, hiszen puszta jelenlétével is sokat tesz a csapat sikerességéért. Ha pótolni nem is tudjuk, de helyettesíteni igen. Át kell szervezni a rotációt, többet kell vállalnia a fiataloknak. Hosszú távon még akár profitálhatunk is a kialakult helyzetből, hiszen akik most több játékpercet kapnak a fiatalok közül, ezt kamatoztatni tudják a jövőben. Az élet most ezt a kihívást állította elénk, nem kesergünk, hanem azon dolgozunk, hogy így is a győzelemért harcoljunk minden meccsen. Bízom benne, hogy Krisztián minél gyorsabban felépül, szükségünk van rá.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: ktekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus