Simon szerint nem atletikus az idei Alba, de támadásban extrára képes

A fehérvári ügyvezető szerint négy nehéz, de nyerhető meccs következik, azokat hoznia kéne a csapatnak.

A Hotel Magyar Király egyik különtermében tartott sajtóreggelit az Alba Fehérvár vezetősége, Balássi Imre klubelnök és Simon Balázs ügyvezető válaszolt a kérdésekre. Az eseményt megtisztelte Mészáros Attila, sportot is felügyelő alpolgármester, aki az Alba nagy szurkolója, szinte mindegyik hazai összecsapást megtekinti a Gáz utcai csarnokban. Közölte, drukkerként természetesen nagyon bízik abban, hogy a gárda az idei szezonban az élmezőnyben zár, hozzátette – meglátása szerint - a folytatásban elsősorban a védekezést kell helyretenni, a támadások építésével nincs probléma.

Erre utalt Simon Balázs is, közölte, hogy a legutóbbi, 99-87-re nyert, DEAC elleni, hazai összecsapáson már javult a védekezés, az egészpályás letámadást nem erőltették a meccs végéig, hanem adott időközönként nyúltak ehhez a fegyverhez. „Mi nem vagyunk atlétikus csapat, mások az erényeink. Támadásban képesek vagyunk extrákra, jó dobóink révén, fontos, hogy általában 5-6 játékosunk 10 pont felett teljesít, ezzel pedig meccseket lehet nyerni. Négy nehéz, ám egyértelműen nyerhető mérkőzésünk következik, ha ezeket hozzuk, ott leszünk a közvetlen élmezőnyben. Szombaton az újonc Oroszlány vendégei leszünk, aztán Zalaegerszegre utazunk, fogadjuk a Kaposvárt, majd december végén Sopronban lépünk pályára."

Balássi Imre klubelnök elmondta, a tervek szerint 2021-ben átadásra kerül a kosarasok és a női kézilabdázók új otthona, a 3000 néző befogadására alkalmas, minden igényt kielégítő sportcsarnok, ahol nem lehet akadálya a kettős rangadók, kora este kosármeccs, majd kézilabdás találkozó megrendezésének. Tehát pár órán belül, egy helyszínen komoly sportélményekkel gazdagodhatnak az Alba hívei. Az aréna kosárlabdában akár Euroliga, női kézilabdában pedig BL-mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus