Siyani Tahir Chambers az Albában folytatja

Az amerikai irányító a legutóbbi szezonban az Egis Körmend csapatában játszott.

Az Arconic-Alba Fehérvár közleménye:

Azt már az ezüstéremmel záruló bajnoki döntő után nem sokkal bejelentettük, hogy az amerikai és német állampolgársággal egyaránt rendelkező, a múlt szezonban végig kiegyensúlyozottan teljesítő magasember, Isaiah Philmore újabb egy évre elkötelezte magát az Arconic-Alba Fehérvárral. Most mezőnyposzton is erősítünk, a legutóbb az Egis Körmend együttesében kulcsembernek számító Siyani Tahir Chambers lesz az irányítónk a 2023-24-es idényben. Az amerikai kosaras tavaly szeptember végén érkezett Vasba, honfitársát, Brandon Andersont váltotta, kimondottan jó szezont futott. 

A 29 esztendős irányító a minnesotai Golden Valley csapatában szerepelt a középiskolában, egyetemi évei alatt a Harvard együttesében játszott, 2017-ben szerződött Európába, az osztrák Flyers Wels gárdájához, később játszott a holland Heroes Den Bosch, a bolgár BC Balkan Botevgrad színeiben, utóbbi egylettel a FIBA Europe Cup sorozaton is szerepelt. A 2021-22-es szezont a svéd első osztályban, a Boras Basket csapatában töltötte, 14.7 pontot, 5 gólpasszt és 2.1 lepattanót átlagolt a meccseken. Körmenden sem lehetett rá panasz, 15,2 pontot jegyzett a mérkőzéseken.

- Pongó távozása után légióst kellett igazolnunk az irányító posztra. Rutinos, a magyar bajnokságot ismerő játékost kerestünk, így esett a választásunk a 182 centiméterre nőtt Chambersre, aki az elmúlt idényben bizonyította, hogy csapatában képes a vezér szerepének betöltésére – mondta Simon Balázs ügyvezető.

Hozzátette, mindent elkövettünk, hogy Quincy Ford is meghosszabbítsa szerződését, ám az amerikai bedobó végül az olasz élvonalban érdekelt Victoria Libertas Pesaro ajánlatát fogadta el. 

- Öt légióssal vágunk neki a hazai bajnokságnak és a nemzetközi küzdelmeknek. Még bedobót, erőcsatárt és centert szeretnénk igazolni, a tárgyalások már zajlanak. Somogyi Ádám döntésére még várunk, az ő sorsa napokon belül eldőlhet.  

 

Fotó, slide:  albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus