Szerb szakember irányítja az Olajbányászt

Miodrag Rajkovic az utóbbi években Japánban, a Yamagata Wyverns csapatánál volt felelős a szakmai munkáért.

A Szolnoki Olajbányász közleménye:

Miodrag Rajkovic személyében a 2023/24-es szezonra kinevezte új vezetőedzőjét a Szolnoki Olajbányász – jelentette be a klub menedzsmentje.

A szerb szakember pályafutását hazája utánpótlás válogatottjainál kezdte, illetve szerb és montenegrói bajnokságokban résztvevő csapatoknál dolgozott. Másodedzőként szerepelt szerb bajnoki és ABA liga döntőben.

Vezetőedzői szerepkörben legnagyobb sikereit Lengyelországban érte el a PGE Turow Zgorzelec csapatával, ahol három egymást követő évben dolgozott.

Volt lengyel kupadöntős, mindhárom évében bajnoki döntőt vívott, amit egyszer meg is nyert a csapata. A nemzetközi porondon is szerepelt csapatával, játszottak a VTB ligában, Eurocup-ban és amikor feljutottak a csúcsra indulhattak az Euroligában is.

Az utóbbi években Japánban, a Yamagata Wyverns csapatánál volt felelős a szakmai munkáért.

Profi mentalitása és szakmai felkészültsége alapján esett rá a választás. A szezonban az új edző feladata lesz a fiatal játékosok fejlesztése és egy olyan csapat kialakítása, amely fel tudja venni a versenyt a többi csapattal szemben az érmekért vívott harcban.

Miodrag Rajkovic: „Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy az Olajbányász családjának részévé válhattam. Nagyon büszke vagyok rá, ez egy új fejezet a karrieremben, és őszintén hiszem, hogy ez mindannyiunk számára sikeres lesz. Hallottam, hogy itt egy fantasztikus szurkolótábor van, bízom benne, hogy együtt majd szép eredményeket fogunk elérni.”

 

 

Fotó, slide: Szolnoki Olajbányász facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus