Szerződést hosszabbított válogatott játékosával a Szolnok

Kétéves szerződést írt alá a Szolnoki Olajbányásszal Kovács Péter, a kupagyőztes válogatott hátvédje.

Az iszolnok.hu interjúja:

Kétéves szerződést írt alá a Szolnoki Olajbányásszal Kovács Péter, a kupagyőztes válogatott hátvédje – tudta meg az iSzolnok Csősz Tamástól, a klubot működtető cég ügyvezető igazgatójától.

A győri kupadöntő jó ideig emlékezetes marad Kovács Péternek. Az első mérkőzésen egy rossz mozdulat miatt eltört a bal bokája. Műtét, lábadozás, majd májusi visszatérés után jött az igazi feketeleves, egy szerencsétlen megcsúszás, s a másik bokája tört el.

– Az első sérülés után még optimista voltam, hiszen tudtam, hogy az igazán fontos meccsekre, a középszakaszra visszatérhetek – idézte fel a mögöttünk hagyott fájdalmas időszakot a válogatott játékos. – A második után viszont, nem tagadom, voltak nehéz napjaim.

De szerencsére az újabb műtét remekül sikerült, s már a gipsz is régen lekerült Kovács Péter lábáról.

– Azért is választottam a műtétet, mert így másfél hétig kellett csak viselnem a gipszcsizmát. Azóta gyógytornázom, dolgozom azon, hogy a csapat felkészülésére gyakorlatilag 100 százalékos állapotban érkezhessem Szolnokra.

– Mit döntött a szolnoki ajánlat mellett?

– Az elmúlt két évben a családommal nagyon megszerettük a várost, a szurkolókkal remek a kapcsolatom, ráadásul itt mindig kiemelkedő célokért küzdhetek, szóval nem volt kérdés számomra, hogy a szolnokiaké az elsőbbség.

– A mögöttünk hagyott szezont elég rossz lehetett kívülről, sérülten végignézni.

– Főleg úgy, hogy pontosan tudtuk: mi vagyunk a fő esélyesek. Simán vezettünk a bajnokságban, úgy gondolom, reális azt mondani, hogy nekünk állt a zászló. A sérülésekre pedig egyszerűen nincs mit mondani. Ez a szezon kizárólag azért nem végződött úgy, ahogyan vártuk, mert a szerencse elkerült minket, sorra jöttek a sérülések. A végére már alig maradt játékosunk. De pontosan ezért is kell előre nézni, előttünk a cél, idén mindenképpen jobban szeretnénk szerepelni.

– A szezon rajtjáig még van egy kis idő. Az a családé?

– Természetesen, hiszen két pici gyerekünk van, ők azért lekötik az energiáinkat. De már nagyon várom a felkészülést, jó lesz ismét kosárlabdázni, s Szolnokon lenni.

Fotó - kosarsport..hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus