Szolnokon újjászervezett csapat várja a bajnoki rajtot

Az új évadban dinamikus, kreatív játék várható az Olajbányásztól.

Indul a nagy menet, azaz a férfi kosárlabda bajnokság, benne természetesen csapatunkkal, a Szolnoki Olajbányásszal. Vártuk már a bajnoki rajtot, s nem csupán azért, mert Szolnokon mindig nagy reményekkel vág neki a pontvadászatnak a csapat. Vártuk az első feldobást, mert egy sikeresnek mondható felkészülés, egy szimpatikus, összetartó, kellően motivált csapat megismerése után mindenki szeretné tétmeccsen is látni Gasper Potocnik szinte teljesen újjáépített együttesét. - olvasható a olajofficial.hu-n.

De nézzük, mi is történt nyáron a Tisza partján. Az elmúlt szezonok közkedvelt délszláv triójából Marjan Cakarun és Roko Badzim távozott, Bojan Subotic viszont maradt. Markeith Cummings és Brandon Young sem lesz az Olaj játékosa.

A magyar magból Pallai Tamás, Rudner Gábor, Pongó Máté és Gilszki Erik továbbra is piros-feketében kosárlabdázik, hozzájuk „léptek fel” a fiatalok, Sebők András, Vincze Roland, Abraham Arabo, Csornai Bence és Tóth József. Elköszönt az Olajbányásztól Samuel Taiwo és Zsíros Péter, újként köszönthetjük viszont Szolnokon a válogatott bővebb keretében is szereplő Lukács Norbertet, valamint Révész Ádámot.

A légiósok sorában ezúttal az amerikaiak vannak többségben, Bojan Subotic mellett négyen is az Atlanti-óceán túlpartjáról költöztek a Tisza mellé. Andre Williamson, Jabril Durham, Auston Barnes és Jimmy Gavin garanciát jelent arra, hogy más stílusú kosárlabdát láthatunk az előttünk álló szezonban az Olajbányásztól.

Azt, hogy milyen ez a kosárlabda, az edzőmeccseken már láthattuk. Nagy elemzésekbe már csak azért sem bocsátkoznánk, mert a tétmeccsek még csak most következnek, de az biztosnak látszik, hogy nem lesz unalmas szezonunk. Kreatív, dinamikus kosarasok érkeztek hozzánk, akik remek hozzáállásukkal nagyon gyorsan beilleszkedtek. A nyolc győzelem és mindössze egyetlen vereség azt mutatja, nem csupán a csapatszellem remek, hanem az eredményesség sem hiányzik.

Elsőként mindjárt idegenben, a Kaposvár otthonában lépünk pályára október 1-én szombaton. Az új edzőt, Ivan Rudezt szerződtető, teljesen új légiósokat foglalkoztató házigazda karakteres kosárlabdát próbál játszani, s amennyire az edzőmeccsek eredményeiből leszűrhető, otthon kifejezetten kellemetlen ellenfelei lehetnek mindenkinek. Így aztán rögtön egy nehéz feladattal szembesülnek Pallai Tamásék. Azaz a Gasper Potocnik által oly sokat emlegetett koncentráció és fegyelmezett játék elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy sikeresen kezdjük a bajnokságot.

Fontos információ a 18 órakor kezdődő mérkőzéssel kapcsolatosan, hogy szurkolóink a vendégbejáraton léphetnek majd be a Kaposvár Arénába. Külön vendégbüfé áll majd rendelkezésükre. A jegyek ára egységesen 1900 forint lesz, a kapukat 17 órakor nyitják meg.

A szombati bajnokit Földházi Tamás, Györffy Pál, valamint Ádám József vezeti. Élőképpel a MindigTV GO felületén lehet követni a találkozót.

 

Fotó, slide: olajofficial.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus