Sztojan Ivkovics: Akkor leszek elégedett, ha a hozzáállásunk maximális lesz

Kemény csata vár a magyar férfi kosárlabda-válogatottra a világbajnoki selejtezők utolsó körében. Az a Bosznia-Hercegovina látogat a Savaria Arénába, mellyel nem csupán a selejtező-sorozatban találkoztak már Váradi Benedekék, hanem az Európa-bajnokságon is összecsaptak.

Nincs könnyű helyzetben Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, hiszen nem elég, hogy több játékost is nélkülöznie kell a megszokott keretből, Perl Zoltán után most Golomán György is lebetegedett.

- Nem tudjuk egyelőre, miként is néz majd ki a meccskeret mondta a Hunbasketnek a kapitány. - A szerkezeti változások pedig módosíthatják a taktikát is. Egy biztos, a mérkőzésen minden kontaktban erősnek, keménynek kell lennünk.

A kapitány nem számít újdonságra a bosnyákoktól, ami nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lenne vasárnap este.

- Visszatért hozzájuk Halilovic, azt kell mondjam, most erősebb a keretük, mint volt az odavágón Szarajevóban. A játékuk nem változott, nagy meglepetések nem érhetnek minket. Az a tapasztalatunk, hogy az eddigi meccseinken amíg fizikálisan fel tudtuk venni a versenyt, addig partiban voltunk, érvényesíteni tudtuk az akaratunkat. Erre kell figyelnünk Bosznia ellen.

Sztojan Ivkovics szerint kulcsfontosságú lesz, hogy miként reagálunk majd az ellenfél védekezésváltásaira.

- Akkor leszek elégedett a találkozó után, ha a hozzáállásunk maximális lesz. Nagyon fontos, hogy az új embereink minél hamarabb és minél jobban beépüljenek a keretbe, úgy, mint Somogyi Ádám és Golomán György. Ez azért is fontos, mert egy olyan helyzetben, mint a mostani, amikor hiányzik hat ember a megszokott 12-es keretünkből, be kell valakinek lépnie. Szóval mikor tudnánk beépíteni a fiatalokat, ha nem most?

 

A Magyarország – Bosznia-Hercegovina világbajnoki selejtező mérkőzés vasárnap 19 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

 

A Bosznia-Hercegovina elleni, szombathelyi, ma este 19 órakor kezdődő találkozóra még kaphatóak jegyek az Eventim felületén, az alábbi linken:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/fiba-kosarlabda-vilagbajnoksag-selejtezo-szombathely-arena-savaria-602404/event.html

 

A normál belépők ára 4.000 Ft.

A kedvezményes jegyek 3.000 Ft-ba kerülnek.

A helyszíni jegyértékesítés 16 órakor kezdődik.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

 

Forrás: hunbasket.hu

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus