Tehetséges Fiatalok: cél a biztos NB I/A-ban maradás

Öt U20-as válogatott játékossal és két, az NCAA-ben edződő fiatallal vág neki története első NB I/A csoportos szezonjának az abszolút újonc.

A SERCO-TF-BP sajtóközleménye:

Rövidesen elkezdődik a Nagy Kaland, és a SERCO-TF-BP férfi kosárlabdacsapata szombaton nekivághat története eddigi első NB I A csoportos szezonjának. A Tehetséges Fiatalok gárdájánál immáron kilenc esztendeje kezdődött meg egy szisztematikus építkezés, és ennek a kemény és kitartó munkának lett meg az eredménye: kialakult egy fiatal játékosokra épülő versenyképes csapat, amely ráadásul a fővárosban tartotta a legmagasabb szintű hazai kosárlabdázást.

Természetesen az NB I A csoportos bajnokságra meg kellett erősíteni a gárdát, ám a másodosztályban bajnoki címet nyert csapat magja – amely már négy esztendeje játszik együtt – megmaradt, míg hozzájuk eddig hat új játékos érkezett a klubhoz. Boris Krnjajski, Kozma Gergő, Meleg Gergő és Pintér Máté mellett egy szerb és egy amerikai légiós is már a SERCO-TF-BP szerződtetett játékosa, ráadásul az irányító Andrija Sarenac és a magasbedobó Logan MClane az amerikai egyetemi bajnokságban játszott ezt megelőzően. Ugyanakkor szeretnének a szezon kezdetéig egy centert igazolni, azaz három külföldivel nekifutni az új idénynek. A csapat átlagéletkora így most 22,4 év, a vezetőedző a szakmai munkát 10 éve irányító bosnyák származású Mehmedovic Merim marad, másodedzőként pedig Rónaszéki Szilvia csatlakozik hozzá.

– Az ötödik év után kezdtünk el arról álmodozni, hogy akár nagyobb célokért is küzdhetünk ezzel a fiatalokra épülő gárdával, ugyanakkor tény, az A csoportra nem gondoltunk. Fokozatosan lépdeltünk előre, hiszen pár év alatt fontos csapata lettünk a fővárosnak, majd az elmúlt két esztendőben előbb a Hepp Kupát, majd a bajnoki címet nyertük meg. Pontosan tudjuk, hogy az NB I A csoport teljesen más színvonal, mint amivel eddig találkoztunk, ennek ellenére tartjuk magunkat az elveinkhez, és kitartunk a tehetséges fiatalok imidzsünk mellett. Meg akarjuk mutatni a legmagasabb osztályban is, hogy fiatalokkal is lehet jó eredményeket elérni. Ez az első célunk, a második, de ugyanolyan fontos célunk, hogy sikerüljön bennmaradnunk az A csoportban. Hamarabb jutottunk el idáig, mint azt előzetesen gondoltuk, de nagyon sokat dolgoztunk érte, és ezért szeretnék még egyszer köszönetet mondani a klub minden tagjának – jelentette ki Mehmedovic Merim.

A TF ügyvezetője külön köszönetét fejezte ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amelynek csarnokában, a Ludovika Arénában játszhatja majd hazai mérkőzéseit az együttes. Kitért arra is, mennyire fontos számukra, hogy a főváros egyetlen A csoportos egyesületeként Budapestet is képviselhetik.

– A mez megtervezésénél külön figyelmet fordítottunk arra, hogy Budapest hangsúlyosan meg tudjon jelenni, így a kötelező szponzorfelirat mögött a Parlament sziluettje látható rajta. – mondta B. Sárkány Rita, aki hozzátette, az is nagy örömükre szolgál, hogy a SERCO Informatikai Kft. személyében névadó szponzoruk is lett az idei szezonra.

– A TF minden szinten szimpatikus törekvései találkoztak fiatal cégünk elképzeléseivel, így most már közösen bízhatunk abban, hogy sikeres szezont tudhatunk majd magunk mögött – jelentette ki Borbás Sándor cégvezető.

Beák Gábor csapatkapitány szerint a felkészülési időszakot – amelynek egy részét Ausztriában, másik felét Magyarországon teljesítette a csapat – mind szakmai, mind erőnléti szempontból sikeresen zárták, és erre szeretnének építeni az idény során.

– Természetesen továbbra is elsősorban fiatal magyar játékosoknak biztosítjuk a lehetőséget, de a vezetés a légiósok kiválasztásánál is törekedtek arra, hogy ők is fiatalok, de meghatározó játékosok legyenek. Logan MClane a losonci tornán jó benyomást keltett, beleillett a csapatba, és éppen ez a torna mutatta meg számunkra, hogy az erősségeink mellett mik azok a még meglévő gyengeségeink, amiket a bajnoki rajtig még ki kell javítanunk. Nagyon várjuk már a rajtot, óriási a lelkesedés a csapaton belül – fogalmazott Beák Gábor.

A SERCO-TF-BP szombaton debütál az első osztályban a Kaposvár vendégeként, október 13-án pedig története első élvonalbeli hazai meccsén a Ludovika Arénában fogadja a Zalaegerszeg együttesét.

fotó: TB-Budapest Basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus