Tippmix Férfi NB I: A 26. forduló válogatottja

Tegnap este lejátszották a Tippmix Férfi NB I A csoportjában az alapszakasz utolsó, 26. fordulóját. Lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket és a Szedeáktól kikerülő MVP-t!

A Hunbasket hivatalos rangsora:

Michaelyn Scott - DEAC (1)
 
A DEAC a rájátszásba jutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést nyert meg a Kaposvár ellen (83-71), a csapat legjobb teljesítményét pedig az amerikai irányító nyújtotta. Scott 19 pontot (2/5 dupla, 5/5 tripla), 2 lepattanót, 7 gólpasszt, 1-1 blokkot, szerzett és eladott labdát, valamint 1 kiharcolt faultot, 22 perc alatt 27 VAL-t jegyzett. Ennél Darius Perry 1-gyel jobb volt ugyan a Nyíregyházánál egy dupla hosszabbításos meccsen, de Scott produkcióját az 1 VAL mínusz ellenére is többre értékeltük a meccs fontossága miatt.
 
Deon Edwin - Atomerőmű SE (11)
 
Az ASE az első félidőben mutatott gyenge játéka miatt kikapott Körmenden (82-74), ezzel nem jutott rájátszásba, de Edwin újra megpróbált mindent. Most is sok volt az eladott labdája (6), de emellett 24 pont (6/9 dupla, 2/5 tripla, 6/7 büntető), 13 lepattanó, 4 gólpassz, 1 szerzett labda, illetve 8 kiharcolt személyi hiba is a neve mellé került 33 perc alatt 37 VAL-ért. Holtversenyben a legjobb statisztika volt ez a hétvégén, de az ASE elbukta a playoffot, így MVP nem lehetett.
 
Kassim Nicholson - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)
 
A Szedeák nagyon könnyedén verte az OSE-t (85-63), így megelőzte a Honvédot, és egy ponttal többet vihet majd a playout küzdelmeibe. Nicholson 25 pontot (8/10 dupla, 1/5 tripla, 6/6 büntető), 11 lepattanót, 2 gólpasszt, 1-1 blokkot és eladott labdát, valamint 5 kiharcolt faultot, 39 perc alatt 37 VAL-t tett hozzá a sikerhez. Hármas holtversenyben a tegnapi játéknap legjobb számsorát hozta, de egyedül az ő csapata nyert, ráadásul ez a siker a Szedeáknak bennmaradást érhet, úgyhogy ő lett a forduló MVP-je.
 
Bognár Kristóf - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)
 
A szegedieknél több hasznos teljesítmény is volt a hétvégén, Bognáré is ide sorolható. A magyar magasember 15 ponttal (5/6 dupla, 1/1 tripla, 2/3 büntető), 6 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1 blokkal, 3 szerzett labdával, illetve 6 kiharcolt személyi hibával, 30 perc alatt 31 VAL-lal végzett egy szinte tökéletes este után.
 
Sidiki Kone - Hübner Nyíregyháza BS (1)

 
A Nyíregyháza egy számára már tét nélküli találkozón dupla hosszabbításra kényszerítette az ötödik helyért küzdő Sopront, de végül kikapott (84-90). Ez legkevésbé Konén múlt, aki masszív dupla-duplát szállított 20 ponttal (7/14 dupla, 6/8 büntető) és 21 lepattanóval. Volt még 1 gólpassza, 2 blokkja, 1 szerzett és 5 eladott labdája, illetve 6 kiharcolt faultja. 40 játékperc alatt kipontozódott, de ezalatt is 37 VAL-lal zárt, ami holtversenyben a legjobb volt a hétvégén - mivel a Nyíregyháza kikapott, MVP nem lehetett.
 
 
 
Fotó - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus