Tippmix Férfi NB I A csoport: A 13. forduló válogatottja

Véget ért a Tippmix Férfi NB I A csoportjának 13. fordulója. Lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket!

A Hunbasket válogatottja:

Mario Ihring - MVM-OSE Lions (2)

Az MVM-OSE Lions két és fél negyedig uralta a szolnoki mérkőzését, végül azonban hosszabbításban kikapott. Ez legkevésbé Ihringen múlott, aki 33 pontot (3/7 dupla, 6/11 tripla, 9/11 büntető), 4 lepattanót, 5 gólpasszt, 1 szerzett labdát, illetve 5 kiharcolt faultot jegyzett. Volt ugyan 3 eladott labdája is, de 37 perc alatt így is 34 VAL-ig jutott.

 

Deshon Taylor - Atomerőmű SE (1)

Az ASE amerikai légiósa 30 perc alatt hajszálpontosan ugyanannyi VAL-t produkált a Pécs legyőzése során, mint Ihring a Szolnok ellen (34). Taylor 28 pontot (4/6 dupla, 3/5 tripla, 11/12 büntető), 1 lepattanót, 2 gólpasszt, 3 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 6 kiharcolt személyi hibát rakott a közösbe.

 

Nemanja Jaramaz - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (2)

A Kecskemét hosszabbítás után szenvedett vereséget a DEAC ellen, pedig Jaramaz mindent megtett azért, hogy csapata még a rendes játékidőben diadalmaskodni tudjon. 33 perc alatt kipontozódott, addig azonban 20 pont (2/2 dupla, 4/5 tripla, 4/4 büntető), 5 lepattanó, 3 gólpassz, 1 eladott labda, illetve 4 kiharcolt fault, összesen 30 VAL került a neve mellé.

 

Djordje Dzeletovic - DEAC-Tungsram (1)

Mint az előbb említettük, a debreceniek ráadásban győztek Kecskeméten, amiből jelentősen kivette a részét Dzeletovic - csak a hosszabbítás 5 perce során 6 pontot és 2 lepattanót hozott. A vajkezű szerb magasember 21 ponttal (4/6 dupla, 3/4 tripla, 4/4 büntető), 3 lepattanóval, 2 gólpasszal, 1 blokkal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 3 kiharcolt személyi hibával, 35 perc alatt összesen 26 VAL-lal járult hozzá csapata sikeréhez. Volt ugyan ennél jobb egyéni mutató is négyes poszton, de Seth LeDay a 31 VAL-ját egy 30 pontos zakó során szedte össze, ennél sokkal többre értékeltük Dzeletovic produkcióját.

 

E.J. Montgomery - Sopron KC (2)

A Sopron a harmadik negyedben lelépte a ZTE-t, összességében sima sikert aratott, és továbbra is nagy formában van az edzőváltás óta. A csapat legjobbja - nem először - Montgomery volt, aki 21 pontos (8/11 dupla, 0/2 tripla, 5/7 büntető), 16 lepattanós (közte 9 támadó) dupla-duplát ért el 3 gólpasszal, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 7 kiharcolt faulttal, így 35 perc alatt 40 VAL-lal végzett. Ez volt a legjobb egyéni statisztika, nyert is az SKC, így rövid időn belül másodjára is Montgomery lett a forduló MVP-je.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus