Tizenegy nagyon színvonalas előadás szerepel az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia programjában

Az előadók névsorában az utolsó pillanatban változás történt, az olasz sztáredző, Andrea Trinchieri ugyanis nem tud eljönni, mert időközben kinevezték az euroligás Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének!

Másfél hét van már csak hátra az év első sporttudományos eseményéig, az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciáig, amelynek programja tizenegy tartalmas előadást és egy érdekesnek ígérkező kerekasztal-beszélgetést tartalmaz. Az előadók névsorában az utolsó pillanatban változás történt, az olasz sztáredző, Andrea Trinchieri ugyanis nem tud eljönni, mert időközben kinevezték az euroligás Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének! - olvasható a hunbasket.hu-n,

Január 22–23-án ismét a sporttudomány lesz célkeresztben Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, a Rátgéber László által vezetett Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) szervezésében az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára kerül sor. Az „Excellence in Basketball – Kiválóság a kosárlabdázásban” címmel megrendezésre kerülő eseményen az előadók között ezúttal is lesz sztárvendég: a spanyol válogatottat szövetségi kapitányként négy Európa-bajnoki címig és egy világbajnoki aranyéremig repítő Sergio Scariolo!

 A kiváló olasz edző honfitársa, Andrea Trinchieri is elfogadta a meghívást a konferenciára – a korábban a Bayern Münchent, a Partizan Belgrádot, a Brose Bamberget és az UNICS Kazanyt irányító szakember nagyon örült annak, hogy előadásokat tarthat Pécsett. „Elkötelezett híve vagyok a kosárlabda akadémiáknak, a Pécsett működő Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, az ott zajló munkáról pedig csak jót hallottam. (…) A tudomány egyre jelentősebb szerepet tölt be a sportágban. A legfontosabb cél manapság az, hogy az edzőknek a mai kosárlabda-specifikus tudást és a tudományt úgy kell felhasználniuk, hogy ennek köszönhetően a leghatékonyabban dolgozhassanak.”

 
Andrea Trinchieri előadásai biztosan nagy sikert arattak volna, az élet azonban közbeszólt: az olasz mestert a közelmúltban kinevezték az Euroligában szereplő litván sztárcsapat, a Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének, így nem tud részt venni a konferencián. A szervezők gratulálnak az új munkájához, ezzel együtt természetesen nem mondanak le arról, hogy elhozzák őt Pécsre – bíznak benne, hogy a következő tudományos eseményen, nyáron az ő előadásait is élvezhetik a résztvevők!
 
A január 22–23-án esedékes V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia nagyon színvonalas és értékes lesz: a programban összesen tizenegy előadás, hét plenáris és négy gyakorlati szerepel. Január 22-én, hétfőn 8.00 órakor kezdődik a regisztráció, majd a megnyitót követően Aleksandar Dzikic és Filip Mihajlovic gyakorlati előadása nyitja a sort. Kedden hasonlóképpen indul a nap, amely öt előadást tartalmaz, a végén pedig egy kerekasztal-beszélgetés zárja a programot.
 
Az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a KSMK oldalán (https://ksmk.hu/) lehet egy regisztrációs űrlap kitöltésével.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Képek, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus