Több új játékos is a Körmendnél

Több új próbajátékos is pályára lép ma az Egis Körmend felkészülési mérkőzésén, erről tájékoztatta szurkolóit a körmendi együttes a hivatalos honlapján. Az új fiúkról olvashattok alább!

A klub hivatalos honlapján, a bckormend.hu-n az alábbi közlemény olvasható:

"Szeretnénk tájékoztatni szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy csapatunk ma 17 órakor kezdődő mérkőzésén előreláthatólag Damen Bell-Holter mellett újabb, eddig még be nem mutatott játékosok is pályára lépnek.

Az egyik ilyen játékos az 1989-es születésű, magyar felmenőkkel is rendelkező Momcilo Latinovic, aki a 2-es és 3-as poszton mozog otthonosan. A belgdrádi születésű, 196 cm magas Momcilo 2009-ben hagyta el hazáját és három éven keresztül az amerikai egyetemi bajnokság 2. divíziójában szerepelt, utolsó évében a New Mexico Highlands csapatának tagjaként 24 mérkőzésen lépett pályára: 14.5 pont, 3.5 lepattanó volt az átlaga.

Első profi szerződését a svéd bajnokságban vitézkedő Boras Basket csapatával kötötte, ahonnan még a szezon kezdete előtt távozott és 5 meccs erejéig az izlandi élvonalban szereplő KFI csapatának vezére lett, ahol 21.2 pont, 4.2 lepattanó és 1,2 szerzett labda volt az átlaga. Januárban visszatért Svédországba, és a White Eagles Stockholm csapatával fejezte be a szezont, 7 mérkőzés alatt 13.4 pont, 2.6 lepattanó és 1.1 szerzett labda került a statisztikáiba. Ezeken a mérkőzéseken a büntetőket elképesztő magabiztossággal, 97,1 % pontossággal értékesítette. 2013. őszén az olasz Serie A ligában szereplő Enel Brindisi tesztelte, de végül a Liomatic Group Bari csapatához, az olasz másodosztályba igazolt. Itt 13 mérkőzésen lépett a parkettre, 12.2 pont, 4.2 lepattanó és 0.8 szerzett labda volt az átlaga.

Az 1993. júliusában, Sepsiszentgyörgyön született Baczó Balázs az elmúlt három évben a román élvonalban szereplő Marosvásárhely igazolt játékosa volt. A 193 cm magas, elsősorban 2-es poszton bevethető játékos korábban az U-16-os, U-18-as és U-20-as román válogatott tagja volt. Az elmúlt két szezon során a romániai „légiós-szabály” miatt kevesebb játéklehetőséghez jutott (2014. január 19-én a Constanta elleni bajnoki mérkőzésen 31 perc alatt , 14 pont, 4 lepattanó és 4 gólpassz került a neve mellé), ezért úgy döntött, hogy immár magyar állampolgárként az anyaországban próbál szerencsét.

Szintén magyar állampolgár a 192 cm magas hátvéd, Nebojsa Kacanski, aki Újvidéken nevelkedett és kezdte el a karrierjét. Tavaly a szerb másodosztályban szereplő KK Backa Topola igazolt játékosa volt.

Újabb fiatal játékossal is hosszú távú megállapodás megkötését tervezi a klub vezetősége.
Az 1999. július 13-án született Miljan Popadic is már Körmenden készül a következő szezonra. A 191 cm magas játékos a már korábban szerződtetett Marko Popadic öccse. Fiatal, tehetséges játékos, aki a vezetőség tervei alapján az elkövetkezendő évek során – hasonlóan a három, esetleg több helyi tehetségünkhöz – lehetőséget kap majd arra, hogy beverekedje magát az első osztályú csapatunk keretébe.

Forrás - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus