Újabb kiváló szakember tart előadásokat az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián

A kiváló szerb edző, Aleksandar Dzikic is elfogadta a meghívást.

Közeleg az év első sporttudományos eseménye, az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, amelyre január 22–23-án kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Az előadók névsora ezúttal is veretes, a közelmúltban elfogadta a meghívást Aleksandar Dzikic is. - adta hírül a ksmk.hu.

A Rátgéber László által vezetett Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) szervezésében az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Az „Excellence in Basketball – Kiválóság a kosárlabdázásban” címmel megrendezésre kerülő eseményen ismét rendkívül színvonalas előadásokat láthatnak/hallhatnak a résztvevők, hiszen többek között itt lesz a spanyol válogatottat szövetségi kapitányként négy Európa-bajnoki címig és egy világbajnoki aranyéremig repítő Sergio Scariolo.

A szervezők nagy örömére újabb kiváló szakember fogadta el a meghívást: a szerb edző, Aleksandar Dzikic egy elméleti és két gyakorlati előadást tart majd, továbbá részt vesz egy kerekasztal megbeszélésen. Dzikic korábban dolgozott az NBA-ben, 2005-2007 között a Minnesota Timberwolves másodedzője volt, jelenleg pedig Georgia férfi válogatottjának szövetségi kapitánya. A szlovén Krka Novo Mestóval szép sikereket ért el, 2011-ben megnyerte a FIBA EuroChallenge Kupát, valamint négyszer bajnoki aranyig, háromszor pedig Szlovén Kupa-győzelemig vezette csapatát. Dolgozott Izraelben is, ahol a Hapoel Jerusalemet irányította, amikor 2023-ban megkapta „Az év edzője” díjat.

Az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára a belépés ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött: a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ hivatalos honlapján (www.ksmk.hu) lehet jelentkezni egy regisztrációs űrlap kitöltésével.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: ksmk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus