Újonc amerikai irányítót igazolt a Pécs

Mike Lewis II 2017/18-ban Krivacsevics Márkó csapattársa volt a Duquesne Egyetemen - először két hét próbajátékra érkezik a Mecsekaljára.

A PVSK-VEOLIA hivatalos honlapja, a pvsk-panthers.hu számolt be az igazolásról:

A 22 éves Mike Lewis II első alkalommal fog Európában szerepelni, augusztusban két hét próbajátékkal kezd nálunk.

Szép lassan kezd alakulni, formálódni NB I. A csoportos együttesünk kerete a következő szezonra. Krivacsevics Márkó, Meleg Gergő, valamint a Rátvay testvérek, Tamás és Balázs leigazolása mellett az első légióshelyet csapatkapitányunk, Veljko Budimir kapta meg, azonban a mai nappal ügyvezetőnk, Bán Gábor megállapodott az első új külföldi játékossal is, nálunk folytatja ugyanis pályafutását a 22 éves amerikai Mike Lewis II.

Az 1-2-es poszton bevethető játékos az Egyesült Államokban eddig az egyetemi bajnokságban szerepelt, így rookieként érkezik hozzánk. A Duquesne Egyetem csapatában játszott, és bizony ennek is van némi köze ahhoz, hogy végül nálunk kötött ki.

- A 2017/18-as szezonban Mike egy csapatban játszott szintén új játékosunkkal, Krivacsevics Márkóval – avatott be minket a részletekbe ügyvezetőnk, Bán Gábor. - Természetesen Márkó is segített nekünk a „feltérképezésében”, és tőle csupa jót hallottunk róla emberileg, és úgy is, mint játékos. Egy igazi csapatembernek tűnik.

Mike Lewis II is már nagyon várja, hogy augusztusban csatlakozhasson a PVSK-Veolia csapatához.

- Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan nagy múltú klubhoz kerülhetek, mint a PVSK – mondta Lewis. - A város is nagyon szépnek tűnik, így tényleg izgatottan várom, hogy megérkezzek Pécsre. Korábban egyébként a Duquesne Egyetemen játszottam, és közben pszichológiából, illetve sport és médiából diplomáztam.

Újdonsült amerikai irányítónk augusztus közepén, a felkészülés rajtjára érkezik majd meg, és szerződése értelmében az első két hétben próbajátékon vesz majd részt. Ha azon megfelel, és meggyőzi Dragan Alekszics vezetőedzőt is, akkor válik véglegessé egy éves szerződése.

A PVSK-Veolia alakuló csapatlistája: Ruják András, Bíró Levente, Mike Lewis II, Dragasevics Veljko, Rátvay Tamás, Carev Aleksej, Veljko Budimir, Rátvay Balázs, Meleg Gergő, Krivacsevics Márkó.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus