Változott a program, DEAC-Kecskemét lesz szombaton

Mindkét csapat ellenfél nélkül maradt. 

fotó: kosarlabda.deac.hu

A DEAC közleménye:

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Zalaegerszeg koronavírus-problémái miatt a szombatra tervezett 3. fordulós bajnoki mérkőzést későbbre halasztották. Nem maradnak azonban mérkőzés nélkül Polyák Lászlóék, ugyanis szombaton 18 órától a hétvégén szintén ellenfél nélkül maradó Kecskemétet fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Az összecsapást december 30-ról hozzák előre, s mivel a 4. fordulóban Kecskeméten találkoznak egymással a felek, így öt napon belül kétszer is megmérkőznek egymással. Mindkét együttes egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a szezont, a KTE kezdésnek hosszabbításban verte odahaza a Kaposvárt, míg a hétközi fordulóban tíz ponttal maradtak alul a Paks otthonában. A DEAC ugyanakkor magabiztosan verete az ASE-t az elmúlt hétvégén, viszont Szolnokon már nem sikerült begyűjteniük a két pontot.

A hírös városiak magja már régóta egyben van, Wittmann, Karahozics, Dramicsanin és Deraszimovics már évek óta egy csapatot alkotnak, de az első két találkozón közel húsz pontot átlagoló Thomas is velük volt már a csonka szezonban. A fiatal-szabálynak a Kucsera Dániel-Chester Lewis duóval igyekeznek megfelelni, míg a padról a rutinos Horti Bálint szállítja a pontokat. Váradi Kornél személyében egy Kovács Adriánhoz hasonló, fiatal, ambiciózus edző irányítja a csapatot, kettejük taktikai csatája érdekesnek ígérkezik.

A Debreceni Egyetem gárdája a jól sikerült felkészülési időszak után a bajnokságban is igazolta, hogy nem véletlenül várják őket az élmezőnybe a végelszámolásnál. Nem volt könnyű a hajdúságiak sorsolása, hiszen két abszolút top csapat ellen kellett kezdeniük a bajnokságot, s bár kis szerencsével akár két sikerrel is rajtolhattak volna, összességében nem lehet okuk a panaszra. A középmezőnybe várt Kecskemét hazai legyőzése ugyanakkor már a kötelező kategória, de várhatóan Wittmanék ellen sem fognak beleférni a nagyobb hullámvölgyek.

A Kecskemét elleni találkozóra is érvényesek lesznek az első forduló óta érvényben lévő szabályok. A találkozóra csak tünetmentes szurkolók látogathatnak ki,  a beléptetéskor pedig testhőmérséklet mérésre kell majd számítani. Maszk szabályos használata az egész mérkőzés teljes időtartamára kötelező, továbbá a higiéniás szabályok betartása érdekében kézfertőtlenítő pontok lesznek kihelyezve.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus