Vojvoda Dávid meghosszabbította szerződését

A válogatott klasszis újabb két évig marad Fehérváron.

A hírt az Alba jelentette be honlapján:

Három éve, 2020 tavaszán írta alá első szerződését az Arconic-Alba Fehérvárral Vojvoda Dávid, aki az olasz Reggio Emiliától tért haza és kötött három idényre szóló megállapodást egyesületünkkel. Csapatkapitányunk azóta együttesünk vezére, komoly érdemeket szerzett a tavalyi szezonban szerzett bronzéremben, valamint abban is, hogy a 2022-23-as bajnokságban elsőként kerültünk az elődöntőbe, a Kecskemét legyőzésével. A rövidesen lejáró kontraktust a felek újabb két esztendővel meghosszabbították, így a válogatott hátvéd 2025 nyaráig biztosan a Gáz utcában szerepel. 

- Nagy örömmel írtam alá új szerződésemet Fehérváron, úgy gondolom, három éve remek döntést hoztam, hogy ide igazoltam. Úgy gondolom, megvalósult, amiért annak idején a csapathoz szerződtem, a Fehérvár visszatért a közvetlen, hazai élmezőnybe, ahova korábban mindig is tartozott. Az első, albás idényemben a hatodik helyen végeztünk, tavaly bronzérmesek lettünk, nem sok hiányzott a döntőbe jutáshoz, nagy csatában szenvedtünk vereséget az elődöntőben, a későbbi aranyérmessel szemben. Úgy gondolom, ezúttal minden esélyünk megvan a fináléba kerülésre. Szerdán kezdjük az elődöntőt a Körmend ellen, ami óriási, kőkemény csata, lesz, a vasiak az esélyesebb Szolnok ellen pályahátrányból nyerték meg a negyeddöntőt, megérdemelten kerültek az elődöntőbe. Erős, egységes csapatot alkotnak, ezzel együtt is bízom abban, hogy jobbnak bizonyulunk nálunk. Nem véletlen a bajnokságban nyújtott tizenegy meccses győzelmi szériánk, együtt vagyunk, harcolunk egymásért. Korábban voltak hullámvölgyeink, a legnagyobb a négymeccses vereségszéria volt, ami után edzőcsere következett. Azóta másik arcunkat mutatjuk, mindössze egyszer kaptunk ki, a kupa negyeddöntőjében, az Aréna Savariában, négy ponttal. Ott is nyerhettünk volna, végül a házigazdák jobbnak bizonyultak. Számunkra most kezdődik a szezon lényegi része.

A válogatott hátvéd elmondta, volt ajánlata más klubtól is, azonban gyorsan megállapodott a Fehérvár irányítóival.

- Akadt más lehetőségem is. Amikor az Alba vezetői megkerestek és újabb, két idényre szóló megállapodást kínáltak, nem sokat gondolkodtam, nagy öröm, hogy itt folytathatom. Jól megy a játék nekem is és a csapatnak is, nagy céljaink vannak. Amikor megérkeztem, a városban és a klubnál mindenki szeretettel fogadott, úgy gondolom, én is mindent megtettem azért, hogy minél gyorsabban beilleszkedjek. Itt tervezem a jövőmet, még hosszú éveken át kosárlabdázóként, remélem, nagy sikerek várnak rám az Arconic-Alba együttesével. 

Annak szintén örül, hogy rövidesen a válogatottba is visszatérhet, ugyanis a napokban rendezte a vitás kérdéseket korábbi, ügynökével, Vinkó Lászlóval.

- Boldog vagyok, hogy a nyáron már ott lehetek az olimpiai előselejtezőn. Sajnálom, hogy pereskedés lett a vége a korábbi ügynökömmel, úgy gondolom, le lehetett volna zárni korábban, korrektebb módon is, kár, hogy idáig jutott az ügy. De a lényeg, hogy túljutottunk rajta. Lassan három éve húzódott, jó, hogy vége. Mindenkinek megvan a felelőssége, az enyém is, amit vállalok, ugyanis elkövettem én is hibákat. Voltak nehéz időszakaim, ugyanis emiatt nem tudtam csak a játékra koncentrálni, végig ott motoszkált a fejemben, amennyiben a jogvita nem rendeződik a közeljövőben, nem léphetek pályára a válogatottban. Köszönet a klubom, a város, valamint az MKOSZ vezetőinek, hogy végig mellettem voltak és keresték a megoldást, ami végül meg is született. A klubcsapatom mellett egy évtizede a nemzeti együttes is nagyon fontos nekem. Az is marad, amíg meghívnak. A bajnoki szezonokat követően minden nyarat a válogatottal, a felkészüléssel töltök. Ez így lesz most is. Az eltiltásom alatt is ott voltam a fiúkkal, de pályára nem léphettem, amit érthetően nem éltem meg jól. Nagyon sokat köszönhetek a szövetségi kapitánynak, Ivkovic Stojannak, aki végig kiállt mellettem, szembement bárkivel, hogy megvédjen, végig biztosított a támogatásáról. A társak is mellettem álltak, mindig elmondták, várnak, hogy visszatérjek közéjük. Ha majd egyszer visszavonulok a címeres mezes csapattól, azt szeretném, ha a játéktéren lenne az utolsó meccsem, nem úgy, hogy a lelátóról invitálnak a parkettre és úgy búcsúztatnak. 

Klubunk ügyvezetője, Simon Balázs szerint a további sikerek kapcsán nagyon fontos a stabilitás, a csapat gerincének együtt tartása. Ebben fontos lépés Vojvoda szerződésének meghosszabbítása. 

- Szerdán, hazai pályán kezdjük az elődöntőt, komoly céljaink vannak ezúttal is, ezért nagyon fontos a nyugalom és a kiszámíthatóság. A csapattal az utóbbi hónapokban nagyszerűen szereplő vezetőedzővel, Alejandro Zubillagával is meghosszabbítottuk a szerződést, nagy öröm, hogy ez történt Vojvoda Dávid esetében is. Az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, aki nagyon sokat jelent együttesünknek. Azon dolgozunk, hogy a csapat magját együtt tartsuk, folytatni kívánjuk a megkezdett építkezést. 

fotó, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus