WLM – immár ötödször

Szeptember 23-án emlékeztek Weiner Leóra.

Immár ötödször rendezték meg a Hajnali Kosarasok a Weiner László Memorial Kosárlabda Fesztivált (WLM) a Tungsram Sportcsarnokban 2023. szeptember 23-án. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A csapat egykori vezetőjére, a magyarországi kosárlabdázás „szürke eminenciására”, a néhány éve elhunyt Weiner Lászlóra (Leó) emlékezve ezúttal 8 csapat pattogtatta a labdát a patinás újpesti csarnokban. A családtagokkal és a szurkolókkal együtt mintegy 200 résztvevő bizonyította, hogy a WLM immár hagyománnyá vált.
 
A WLM a Leó előtti tisztelgés mellett egyúttal tisztelgés a Hajnali Kosarasok legfontosabb értékei előtt is: ünneplése az élethosszon át tartó sportolásnak, az inkluzív, be- és elfogadó játéknak, amelyben együtt kosárlabdáznak hölgyek és urak, fiatalok és idősek, képzett kosarasok és lelkes amatőrök.
 
Az idei tornán a Hajnali Kosarasok két csapata mellett (MAHajnali Kosarasok és Hajnali Titánok) az Esztergom, a Budapest Bank, a Multisport SE, a Hobbi SK, a HVG és a Szombati Kosarasok vettek részt. A mérkőzések – a Hajnali Kosarasok hagyományainak megfelelően – koedukáltak voltak, vagyis  minden meccsen minden csapatban egyszerre legalább két hölgyjátékosnak is a pályán kellett lennie.
 
Arra, hogy e speciális regula mellett a kosárlabda „hagyományos” játékszabályai se merüljenek feledésbe, a Budapesti Kosárlabda Szövetség által delegált professzionális játékvezetők ügyeltek. Szerencsére nem kellett gyakran a sípjukba fújniuk!
 
Ugyancsak a játék színvonalát emelte, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége vadonatúj, minőségi meccslabdákat biztosított a Hajnali Kosarasoknak rendezvényére.
 
A meccsek utáni energiapótlást hagyományosan a Hajnali Kosarasok „házibüféje” (a tagok által sütött-főzött finomságokkal) biztosította a vendégcsapatoknak. Ezúttal „bónusz gasztroprogram” is volt, a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából az eredményhirdetést közös tortázással koronázták meg a résztvevők.
 
A WLM-en immár hagyomány, hogy a közös sportolás, együtt töltött idő, jóízű beszélgetések mellett azokra is gondolnak a résztvevők, akiknek nehezebb sors jutott. A Hajnali Kosarasok az elmúlt években gyűjtöttek ruhát, tartós élelmiszert, a tavalyi WLM-en rászoruló kisgyermekes újpesti családoknak állítottak össze élelmiszer egységcsomagokat. Az idén a Hajnaliak, a vendégcsapatok és nézők által felajánlott jelentős mennyiségű tartós élelmiszer a HÍD Család és Gyermekjóléti Szolgálat révén jut el az érintettekhez.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus