Xavier Pollard távozik Sopronból

Timeric Dejaun Williams egy hónapos próbajátékra érkezik.

A Sopron KC közleménye:

Nem lesz csapatunk játékosa a Kecskeméttel két éve remek szezont produkáló, és a légiósok közül elsőként bejelentett Xavier Pollard. Klubunk aránylag gyorsan megtalálta, kivel próbálja pótolni. Az illető a 29 éves, 190 centi magas T. J. Williams, aki egy hónapos próbajátékra érkezik csapatunkhoz.

 

Múlt hét végén derült égből villámcsapásként érte klub-és szakvezetésünket a hír, hogy  egy folyamatban lévő vizsgálat miatt  a francia szövetség nem adja ki az előző évadban ott, a másodosztályban kosarazó Pollard játékengedélyét. A sokk érthető, hiszen jelentős részben a 2021-2022-es évadban a Kecskemét négy közé jutásában főszerepet vállaló, s ott parádés szezont produkáló kosaras tapasztalatára, tudására épült volna csapatunk játéka. Az első ijedtség után a cselekvés került fókuszba, azaz Pollárd pótlása, hiszen elsőrendű kérdés, hogy „jó kezekben” legyen az együttes. Ez persze nem volt könnyű, hiszen azalatt az idő alatt, amíg úgy tudtuk, hogy Pollard lesz az irányítónk, sok kiváló játékmester „kelt el. Szerencsére – reméljük – elég hamar sikerült – igaz még nem végleges – megoldást találni vezetőinknek.

Az egyelőre ideiglenes „megoldás” pedig T. J. (Timeric Dejaun Williams) lett. Az ő „pedigréjével”, szakmai előéletével a mi szintünkön semmi baj sincs, sőt! Egyetemi éveit befejezve az NBA draftján ugyan nem kelt el,  de részt vett a Charlotte Hornets nyári felkészülésén, és végül csak az utolsó keretszűkítésnél maradt le az NBA-ről, és a Hornets G-League csapatához, a  Greensboro Swarm gárdájához igazolt, ahol 37 mérkőzésen 8.8 pontot, 2,5 lepattanót és 2,8 gólpasszt átlagolt.

Ezt követően új irányítónk légiósnak állt. Először Puerto Rico-ban próbált szerencsét, majd a 2018-19-es évadban belga bajnok lett az Oostende csapatával. Ebben a szezonban a bajnokságban nem egészen egy félidőnyi időt, 19 percet a pályán töltve 34 mérkőzésen átlagban 10,8 pontot és 2,2 lepattanót szerzett, „megfejelve” 3,1 gólpasszal. A belga együttes ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig menetelt, s ebből legújabb játékosunk 12,6 ponttal, 2,8 lepattanóval és 2,3 gólpasszal vette ki részét, meccsenként többet, mint a bajnokságban, 22,3 percet a pályán töltve.

Számszakilag” a legjobb szezonja a következő, a 2019-20-as volt, amikor az izraeli élvonalban a Hapoel Be’er Sheva együttesében 18,8 pontot, 2,8 lepattanót és 4,8 gólpasszt átlagolt.

Következett a napfényes Itália, azon belül is a hegedűkészítéséről híres Cremona városa. Williams itt sem „muzsikált” rosszul, 26 mérkőzésen, meccsenként 29 percet játszva átlagban 11,6 ponttal, 3,2 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette csapatát az olasz élvonalban.

Utána visszatért Izraelbe, de új csapatától 3 meccs után elváltak útjai, s következett a német Giesen, amelynek színeiben 10,8 pontot, 2,7 lepattanót és 2.9 gólpasszt átlagolt.
Ami pedig a kockázatot jelenti, az az, hogy a tavalyi szezont családi okok miatt kihagyta, tehát az előző évadban nem játszott, de most szeretne visszatérni a nemzetközi kosárlabda vérkeringésébe, és ehhez – szerencsére – minket választott, és elfogadta, hogy első lépésben egy hónapos próbajátékra jöjjön hozzánk.

Ezt vezetőedzőnk, Bors Miklós tudta meg méghozzá magától a játékostól, aki saját bevallása szerint edzésben van. Szakvezetőnk más forrásokból is érdeklődött Williams felől, többek között egyetemi csapattársától, a 13 győzelmes emlékezetes menetelésből jelentős részt vállaló korábbi játékosunktól, Quincy Fordtól. Quincy véleménye volt csapattársáról is megerősítette: érdemes – ha már Pollarddal úgy alakult, ahogy – megpróbálni vele. A próbajáték első „éles” bevetésére, várhatóan a szeptember eleji oroszlányi Bányász-kupán kerül majd sor.

Ezen a régebbi felvételen az NBA G-Leauge-ben látható ITT>>>

 

Fotók, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus