A Falcónál most is úgy számolnak, hogy a BL-ben indulhatnak

A szombathelyi klub jövőre is jó háttérrel fog rendelkezni. 

Az előző szezon bajnoki címe után a mögöttünk hagyott idényben kiváló Bajnokok Ligája-szerepléssel bizonyított a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, emellett pedig a magyar bajnokságot is végig vezette, abszolút meggyőző teljesítményt nyújtva. Éppen emiatt Gráczer György ügyvezető arra számít, hogy a szövetség megint őket kéri fel a BL-indulásra.

"Meglepetés lenne, ha a hazai szövetség nem minket kérne fel a BL-indulásra - erről májusban döntenek -, hiszen bármilyen visszatekintést nézünk, a Falco az első helyen áll" - mondta Gráczer az M4 Sportnak és kiemelte, az sem elképzelhetetlen, hogy a bajnokság rendszere vagy éppen a BL lebonyolítása változik a jövő évi olimpia miatt.

Véleménye szerint szeptember végén nem fog tudni elkezdődni a magyar bajnokság következő szezonja, hiszen csak a felkészülésre legalább két hónapot kell számolni. A válogatott augusztusi összetartására sem lát sok esélyt, hiába szeretné Ivkovics szövetségi kapitány. Az biztos, ha számít a Falco játékosaira, mindent megtesznek, hogy a rendelkezésére tudják bocsájtani a legjobbjaikat.

Az ő anyagi helyzetük viszont vészesen azért nem változik. "Minden klubnak, köztük a Falcónak is át kell gondolnia a következő szezon költségvetését, mert valószínűleg mindenki csak csökkentett költségvetéssel tud csak dolgozni. Bízom benne, hogy mi ugyanazon a színvonalon tudunk teljesíteni, mint az elmúlt 2-3 évben" - mondta.

fotó: Falco KC Szombathely

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus