A "Harden" szakáll a múlté, a "Baki" szakáll állandó

Baki Gergővel készített egy mélyebb anyagot a kaposváriak szurkolói portálja.

A kaposvarikosar.hu portréja - Baki Gergő szavai:

Sajnos a csapat számára meglehetősen korán véget értek a bajnokság küzdelmei, így valamivel több, mint 3 hónap állt rendelkezésre, hogy magam mögött hagyjam az előző kiírás minden nyűgét és bánatát, valamint hogy elkezdjek felkészülni a soron következő szezonra. Persze a kettő között bőven jutott idő kikapcsolódásra is.

Egyelőre csak papíron ismerjük a kereteket és még nincs is kész mindegyik együttes, így arra, hogy erősebb lesz-e ez a bajnokság, mint a tavalyi volt, majd az idő múlása adja meg a választ. Az mindenesetre biztos, hogy Voja távozása érzékeny veszteség a bajnokságnak.

Mindig nehéz előre megjósolni a bajnokság végkimenetelét, de az most is látszik, hogy néhány gárda talán picivel jobban kiemelkedik a többi csapat közül. A utóbbi években tapasztaltakhoz hasonlóan most is kiegyenlített küzdelmeket várok, ahol bárki képes lehet meglepni az aktuális ellenfelét. Nagyon bízom benne, hogy ezúttal sikerülhet odaérnünk a középházba, ami már fejlődést jelentene az elmúlt évhez képest.

Jelentősen átalakult a keret az előző évadhoz képest. Távoztak meghatározó játékosok is, őket nyilván nehezebb pótolni, de a szakmai stáb minden követ megmozgatott, hogy a lehetőségekhez mérten a legütőképesebb alakulatot hozza össze. Jó ajánlólevéllel érkező kosarasokat igazoltunk, remélem jól tudunk majd működni csapatként is.

A fizikai felkészítésen van a fő hangsúly az első időszakban, a sok futással és erősítéssel tarkított termi edzések mellett többször körözünk az atlétika pályán is. Az első edzőmérkőzések közeledtével pedig már inkább a taktikai és technikai képzéssel foglalkozunk.

Az Aréna mindenkire az újdonság erejével fog hatni, valószínűleg teljesen más hangulata lesz a mérkőzéseknek, mint a Sportcsarnokban. Az utóbbi időben látható volt, hogy megnőtt az érdeklődés a csapat iránt, ezért a mérsékelt eredmények ellenére is többnyire teltház előtt játszottunk. Az új létesítményben több szurkolót, nagyobb hangorkánt és persze sokkal jobb eredményeket várok!

Nem vagyok babonás, viszont mikor egy meccsen jobban megy a játék, a következő előtt próbálom nagyjából ugyanúgy alakítani a felkészülést, ahogy azt korábban tettem. Egy állandó pont van a készülődésben: indulás előtt fejben felöltöztetem magam, hogy biztosan ne maradjon semmi sem otthon. Szeretek még a bemelegítés előtt párat rádobni, kicsit megérezni a berendezést, amennyiben van rá lehetőség.

A "Harden" szakáll a múlté, a "Baki" szakáll állandó. A visszajelzések alapján sokaknak bejött, ahogy persze nekem is, viszont óriási munka volt benne, sok időt kellett a karbantartására fordítani, de sport mellett nem volt túl praktikus viselet.

Ahogy valószínűleg mindenkinek, aki a 80-as évek környékén született, úgy nekem is Jordan volt az első nagy kedvencem, akitől később Allen Iverson vette át a stafétát. Mindig is szerettem volna úgy játszani, ahogy ő (SPOILER: nem jött össze...). A modern NBA-ben LeBron a kedvencem, de mivel a kosárpályán túl is van élet, meg kell említenem Roger Federert is, aki az egyik legszimpatikusabb és nem mellesleg az egyik legeredményesebb sportoló is a világon.

A passzív pihenést favorizálom, szeretek zenét hallgatni, filmeket és sorozatokat nézni, a netet bújni. Talán kevesen tudják, de 2-3 éve -egy nagyjából 20 éves kihagyás után- újra rám talált a LEGO-láz. Gyerekként sokat Legoztunk az öcsémmel, aztán a kis műanyag kockák eltűntek az életemből, de egy régi készlet hiányainak pótolgatása után elindultam a lejtőn. Azóta sikerült egy csomó olyan szettet beszerezni, amikre régen a katalógusokat lapozgatva sokszor csorgattam a nyálamat.

Igazán jó kezdeményezésnek tartom, aminek köszönhetően nem csak Kaposváron, de több idegenbeli mérkőzésen is jelentős szervezett szurkolás volt. Tiszteletre méltó, hogy sokan időt, pénzt és energiát sem sajnálva buzdítanak minket. Ahogy azt korábban is írtam, az utóbbi időben nem jöttek úgy az eredmények, ahogy azt mindannyian elvártuk volna, ennek ellenére végig kitartottak/kitartottatok mellettünk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Fotó - kaposvarikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus