A Hétvége MVP-je: Radic szerint sokszor könnyű centernek lenni a ZTE-ben

A Szeged elleni negyedik negyed csodálatos érzés volt - megvan a ritmus, jól érzi magát - két kőkemény meccs vár rájuk. 

A szezon során már másodszor lett a forduló legértékesebb játékosa Ivica Radic, a ZTE centere, ezúttal 27 ponttal, 9 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 3 blokkal jelentkezett, és nagy győzelemre vezette csapatát. Ráadásul főleg a negyedik negyedben, a mérkőzés döntő szakaszában villogott, sorra ültek a hármasai, és védekezésben is fellépett, kulcsszerepet játszott a sikerben.

"Ahogy mindig mondom: először is mindent köszönök Istennek" - kezdte értékelését a Kezdő5.hu érdeklődésére Ivica Radic. "Nagyon kemény meccset játszottunk a Szeged ellen, ugyan hiányzott két fontos játékosuk, a jó kezdés után végig szenvedtünk, én magam is. Kihagytam néhány könnyű dobást, de a negyedik negyedben beesett pár triplám, és visszajött az önbizalmam, elkaptam a fonalat védekezésben és támadásban is. Sulovics jó játékos, és keményen csatáztunk egymással az egész mérkőzés során. A negyedik negyedben csodálatosan éreztem magam, aki kosárlabdázott már, az tudja, hogy milyen érzés, amikor megvan a ritmus, és minden jól működik... a szurkolók boldogok voltak, és nyertünk."

"A nehéz szezonkezdet után most már jól megy a játék, nagyszerűen érzem magam. Keményen edzünk az erőnléti edzőnkkel, Gazival és Tamással a pályán. Mindezen felül az Istenhez való közelség miatt mennek jól a dolgok" - tette hozzá a center.

Radic most már hosszú hetek óta a bajnokság legjobb játékosai közé tartozik a statisztikák alapján, 17,7 pontjával az ötödik, 7,2 lepattanójával a tizenegyedik, 22,9 VAL-jával pedig a nyolcadik a ligában. "A jó teljesítményem az önzetlen csapatjáték eredménye, néha nagyon könnyű centernek lenni ebben a csapatban, mert mindenki jó munkát végez, és olyan helyzetekbe hoznak engem, ahonnan könnyű betalálni. Szóval nagy köszönet jár az összes barátomnak és csapattársamnak" - mondta Radic.

Két nehéz találkozó vár most a Zalaegerszegre, előbb Paksra, majd Székesfehérvárra utazik a társaság, és nagyon kellenének a bravúrok a szoros középmezőnyben. "Két kőkemény idegenbeli mérkőzést vívunk most, a legjobb mód a győzelemre pedig szerintem az, ha felkészülünk az edzéseken, együtt, csapatként, leszegett fejjel, de magabiztosan kimegyünk a pályára, és akkor bárkit meg tudunk verni."

 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus