A kiegyensúlyozottság a kulcs Morris Curry szerint

A Szedeák újdonsült karmesterét kérdeztük a bajnokságról, a magyar konyháról, illetve kicsit kitekintettünk vele a tengerentúlra is.

– 28 pont 7/10-es triplamutatóval rögtön a második mérkőzésén, amivel ráadásul győzelemre vezette új csapatát – kiugró teljesítmény volt, vagy több ilyet várhatunk még Morris Curry-től?  

– Azt nem ígérhetem, hogy mindig 70%-al dobom a triplákat, de azon leszek, hogy mindig a legjobbamat nyújtsam, és ezzel segítsem a Szedeákot. Sok fiatal játékosunk van, a tapasztalatommal pedig sokat segíthetek nekik és a csapatnak is abban, hogy jobb helyen fejezze be a bajnokságot. Elsősorban erre koncentrálok, nem a saját számaimra. 

 

– Milyenek az első benyomásai Magyarországról?  

– Szeretem Magyarországot! Egyszer a FIBA Cup-ban játszottam a Körmend otthonában, és volt alkalmam már ellátogatni Budapestre is. Most itt élek Szegeden, örülök, hogy itt lehetek.

 

 – A helyi konyhát kipróbálta már?  

– Még nem! A diétám miatt figyelnem kell arra, mit eszek, de természetesen szeretném kipróbálni a magyar ételeket, és sokat hallottam már a remek magyar borokról is, ezt sem szeretném kihagyni.

 

– Első derbijén rögtön a bajnoki címvédő ellen lépett pályára, de azóta már teljesebb képet kaphatott a bajnokságról. Milyen a színvonal?  

– Egy nagyon kemény és kiélezett liga a magyar bajnokság. Minden csapatnak vannak remek külföldi, tapasztalt játékosai, ugyanakkor sok tehetséget is látok, akik jó játékossá válhatnak. Bárki képes megverni bárkit.

 

– A tabellán közvetlenül előttük lévő Sopron megindult felfelé, viszont a KTE elleni sikerhez hasonló győzelmekkel még befoghatják őket. Mi lehet ennek a kulcsa?  

– Kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk! Szrecsko Szekuloviccsal beszélve ez volt a probléma korábban is, ez pedig rengeteget jelenthet: egy-egy meccset ez dönthet el, márpedig ebben a bajnokságban egy győzelemnek is nagy értéke van. 

 

– Követi az NBA-t? Ha igen, kinek szurkol?  

– Igen, követem, és a Los Angeles Lakersnek drukkolok. Mivel Georgia államból származom, természetesen az Atlanta Hawks-ot is figyelem - most egy nagyon fiatal csapatuk van, de szorítok nekik, hogy jobban teljesítsenek!

 

 – Kiről mintázta játékát, ha van ilyen?  

– Ha mondanom kell valakit, akkor Chris Paul. A régi típusú irányítók közé sorolnám magamat, ez a stílus áll hozzám a legközelebb.

 

 

Fotó: delmagyar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus