A TF elleni pofon volt a fordulópont Szegeden

Kerpel-Fronius Gáspár szerint jobban és keményebben edzenek azóta, ez pedig a pályán is meglátszik.

Felnőtt pályafutása talán eddigi legjobb mérkőzését játszotta hétvégén Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák fiatalja, aki a cserepadról beszállva karriercsúcsot döntött dobott pontban, dobott mezőnykosárban, lepattanóban és VAL-értékben is. Az Atomerőmű elleni idegenbeli találkozót ráadásul a hosszabbításban meg is tudta nyerni a társaság, ami a forduló talán legnagyobb bravúrjának számított - erről beszélt Kerpel-Fronius a Kezdő5.hu-nak.

"Először is nagyon örültünk a győzelemnek, hosszú idő után tudtunk újra idegenben nyerni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen másfél perccel a vége előtt még nyolc ponttal a Paks vezetett, de szerencsére vissza tudtunk kapaszkodni és hosszabbításra menteni a meccset. Ott már érzésem szerint mi kontrolláltuk a játékot, higgadtan játszottunk és így sikerült behúzni a meccset. Én inkább a második félidőben tudtam hozzátenni a játékhoz, ott szereztem minden kosaramat, örültem, hogy a hosszabbításban a pályán lehettem és hozzátehettem a csapat sikeréhez" - nyilatkozta a fiatal.

A Szeged egy nehezebb időszak után szedte össze magát mostanában, a TF elleni idegenbeli vereség óta megverték a Sopront, szoros meccset játszottak Szolnokon, majd otthon, hosszabbításban legyőzték a jelenleg fő riválisnak számító Kaposvárt, legutóbb pedig Pakson tudtak nyerni.

"A TF elleni vereség nagy pofon volt a számunkra, azóta keményebben edzünk és jobban, ez szerintem a pályán is látható. Nem nyertünk meg minden meccset azóta, de a játékunk sokat fejlődött és szoros meccseket tudtunk játszani. A Kaposvár elleni mérkőzés hatalmas téttel bírt, mondhatjuk, hogy dupla győzelmet ért számunkra. A hosszabbításban amit említettem, hogy mindkétszer higgadtak maradtunk és mi kontrolláltuk" - mondta erről Kerpel-Fronius.

És hogy arra figyelnek-e Szegeden, hogy elkerüljék a playoutot, vagy megcélozzák-e a középházat? "Leginkább magunkra koncentrálunk, próbálunk minél több győzelmet aratni a hátralévő meccsekből és később meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus