A védekezés az idei Sopron legnagyobb erőssége

"Új év, új mentalitás" - mondja a bajnokverő SKC remeklő légiósa, Brynton Lemar. 

A magyar férfi élvonal harmadik fordulójának legnagyobb meglepetését talán a Sopron okozta azzal, hogy óriási csatában legyőzte a címvédő Szolnok együttesét - Sabáli Balázs alakulata gyakorlatilag végig vezetett, majd a záró etapban arra is reagálni tudott, amikor Vojvoda Dávid vezetésével hatalmas rohamot intézett, egyenlített, sőt, a vezetést is átvette az Olaj.

"Igen, Vojvoda egy nagyszerű játékos és tudtam, hogy sokat fog magára vállalni a hajrában. Viszont büszke vagyok a srácokra, hogy csapatként módot találtunk arra, hogy megnyerjük a meccset. Ez a csapatjáték és a remek csapatvédekezés, illetve a végjátékban végrehajtott akciók győzelmet értek" - mondta a Kezdő5.hu-nak Brynton Lemar, a Sopron hátvédje.

Lemar egyébként ezen a találkozón is remekelt, 21 pontot szórt 8/13-as mezőnymutatóval és 33 játékperce alatt 24 VAL-t tett hozzá - 22,3 pontot átlagol eddig 53%-os mezőnymutatóval és ő is azt mondja, hogy ez a csapat már nem a tavalyi Sopron.

"Új év, új mentalitás. Nem tudom, hogy mi volt tavaly, mi most igyekszünk meccsről meccsre nézni a dolgokat. A legnagyobb erősségünknek a védekezésünket tartom és amikor mindkét oldalon megfelelően kommunikálunk, akkor nagyon nehéz minket megverni. A pontjaim? Én csak próbálok kellően agresszíven kosárlabdázni és tenni, amire a csapatnak szüksége van" - tette hozzá a játékos.

A Falco elleni győzelem és az eddig hibátlan Pécs elleni szoros idegenbeli vereség után tehát a Szolnokot is elkapta az SKC, hétvégén pedig újabb komoly feladat előtt áll: a Körmend otthonában kell pályára lépnie. 

"Azt várom, hogy a Körmend kemény, agresszív védekezést mutasson be. Nagyon sokszor presszionálnak, otthon pedig különösen harcosan játszanak. Nekünk is ezt a keménységet kell hoznunk, ha nyerni akarunk" - tekintett előre Lemar.

fotó: Soproni Kosárlabda Club Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus