Agafonov úgy érzi, most játszott legjobban a ZTE

A ZTE centere szerint az normális, hogy övé a legtöbb kiosztott blokk a bajnokságban, támadásban viszont a többiekre támaszkodik.

Óriási csatában győzte le az ASE-t hétvégén a ZTE, egy már-már elveszettnek látszó végjátékot fordítottak meg a legvégén a zalaiak és egy kosárral jobbnak bizonyultak - a találkozó talán legjobb játékosa Andriy Agafonov volt, aki 25 pontot dobott 10/17-es mezőnymutatóval, leszedett 8 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt is. Őt kérdeztük.

"Kemény meccs volt. Nagyon jól kezdtünk, de aztán valahogy eltűnt az előnyünk, majd már hátrányba is kerültünk. Az utolsó percekben beszéltünk egymással és megértettük, hogy a szinte teltházas csarnokunkban egyszerűen nem veszíthetjük el ezt a mérkőzést, feltüzeltük magunkat védekezésben és behúztuk a győzelmet. Elfáradtam a végére, de mindannyian megtettünk mindent, amit tudtunk. Számomra sem volt ez egy rossz meccs, való igaz, de a csapattársaim nélkül és anélkül, hogy hinnének bennem, nem tudnék így teljesíteni" - mondta a Kezdő5.hu-nak Agafonov.

A Zalaegerszeg a 4-0-s szezonrajt után zsinórban három vereséget gyűjtött be, éppen ezért volt nagyon fontos, hogy ezt a hazai találkozót be tudják húzni - Agafonov szerint talán ez volt eddig a legjobb teljesítményük idén.

"Mindenki nagyon örült és kiélvezte ezt a győzelmet, mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos az, hogy minden lehetséges hazai győzelmet hozni tudjunk. Remélhetőleg ezen az úton haladunk tovább. Sok jó meccsünk volt eddig, a legjobb általában az, amikor mindenki hozza saját magát és nyerünk, valószínűleg ez az utolsó volt a legjobb. A legrosszabb pedig a kaposvári első negyedünk volt."

A center egyénileg is kiváló szezont produkál, hiszen átlagosan kiosztott 2,63 blokkjával toronymagasan vezeti a ligát, de emellé 16,8 pontot és 7,6 lepattanót is átlagol, mindkettővel ott van a top tízben.

"Szinte az egész pályafutásom során a legjobb ötben voltam a kiosztott blokkokat tekintve, szóval számomra ez nem meglepetés, hanem így van rendjén :) A támadójáték általában az edző és a többiek érdeme, labda és rám kijátszott figurák, időben érkező passzok nélkül én nem fogok sok pontot dobni. Sok edzővel és sok rendszerrel volt már dolgom a pályafutásom során és ebben most jól érzem magam, jól illeszkedek ide."

A ZTE vasárnap Sopronba látogat abba a csarnokba, ahonnan vendégcsapat idén még nem távozott győzelemmel - Agafonov nem cifrázta túl a felvezetőt. "Mit várhatnék? Újabb kemény meccset és remélem, hogy nyerünk!" - mondta mosolyogva.

fotó: hunbasbet.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus