Ahogy a szakértő látja: a második forduló legjei Horváth Ákossal

Ki volt a hétvége legjobb játékosa, legjobb edzője, legjobb magyarja? Mi volt a forduló érdekessége és legfőbb negatívuma?

Rovatunk heti szakértője Horváth Ákos, a Budapesti Honvéd rutinos játékosa volt.

A Forduló MVP-je: Jordon Varnado. Sopronban sosem könnyű nyerni, nem akármilyen egyéni teljesítménnyel rukkolt elő a Körmend bedobója: nagyon kevés hibával vezére volt csapatának. (28 pont, 10/14 mezőnyből, 4/5 tripla, 6 lepattanó, ebből 3 támadó, 2 gólpassz, 2 labdaszerzés, 33 VAL)

A Forduló Legjobb Edzője: Bencze Tamás. Már most kezd látszani, hogy mit akar játszani a ZTE. Kaposvár új csarnokát nem lesz könnyű senkinek sem bevenni, szoros végjátékban különösképp. Észnél voltak, amikor kellett, Bencze Tamás csapatával keményen számolni kell idén.

A Forduló Legjobb Magyar Játékosa: Filipovity Márkó / Molnár Márton. Mindketten nagyon jó százalékkal tüzeltek, kevés hibával játszottak, ráadásul szoros meccseken léptek elő csapataik nyerő embereivé.

A Forduló Érdekessége: A Kerpel-Fronius testvérek (bár a győzelem elmaradt a bajnokesélyes Falco ellenében) aktív jelenléte üdítő színfoltja lehet a szegedi kosárlabdázásnak idén. Alig hibáztak, eredményesek is voltak (18 pontot tettek a közösbe), hatalmas energiával játszottak.

A Forduló Flopja: Sok évet vártak az oroszlányi szurkolók egy újabb A csoportos szezonra. Mindenük a kosárlabda, most már csak a jobb szezonkezdet várat magára. Nem is a 0-2-es állás miatt szomorkás a kép, de mindkét meccsükön viszonylag elúsztak hamar a győzelmi remények. Meggyőződésem, hogy a hazai fordulójuktól ők is többet vártak. Keresgélik még a legjobb felállást, sok a hiba, sok eladott labdával kosárlabdázni nehéz, az mindig is az volt. Drukkolok nekik, sok jó játékos alkotja a keretet, biztos vagyok benne, hogy összeérik ez a társaság.

Összegzés a fordulóról: Lassan körvonalazódnak az erőviszonyok, de lesz még itt rengeteg csavar... Sok ismerős arc van a csapatokban, de sok az új játékos is, csiszolódnak a játékstílusok. Nem volt nagyon nagy meglepetés a fordulóban, a szoros végjátékban elhozott idegenbeli győzelmek nagy kincset érhetnek a jövőben. Kíváncsian várom a következő fordulót ;-)

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus