Ahogy a szakértő látja: a negyedik forduló legjei Báder Mártonnal

Ki volt az MVP, a legjobb magyar játékos, a legjobb edző? Mi volt a forduló legnagyobb negatív története, milyen tanulságok vonhatók le az eddigi fordulók alapján?

Rovatunk heti szakértője Báder Márton, a korábbi sokszoros magyar válogatott játékos volt.

A Forduló MVP-je: Carlton Guyton

Sok jó teljesítményt láthattunk, de talán a legmeggyőzőbb Carlton Guyton produkciója volt az Alba Fehérvárból. 28 pont, 6 gólpassz, 80%-os dobóteljesítmény, 8/6 tripla, ráadásul a szegediek ellen győzelemre is vezette csapatát. 

 

A Forduló Magyar Játékosa: Keller Ákos

Ákos jó barátom, mindig nagyon szurkolok neki. A Körmend nagyon stabil minden fronton idén, és ennek az egyik alappillére a fehérvári center, akivel nagyot nyert a vasi alakulat. 20 perc alatt 13 pont és 10 lepattanó. Ákos hozta a szokásos, stabil formáját, ami egy nagyon értékes győzelemhez segítette a Körmendet.

 

A Hét Edzője: Matthias Zollner 

A vasiak kihasználták a Paks problémáit, de ez nem von le semmit a győzelmük értékéből, nagyon felkészülten, koncentráltan játszottak végig. Annak ellenére, hogy végig gyengén büntetőztek és dobtak kívülről, mind a négy negyedet megnyerték, 51 lepattanót szedtek, és csak 6 eladott labdájuk volt. Így lehet gyengébb dobóforma mellett is nyerni idegenben, le a kalappal.

 

A Hét Flopja: A Paks hazai teljesítménye és veresége 

A forduló rangadóján azt gondolom mindenki egy szoros, izgalmas összecsapást várt. Persze a Paks sérültjei nagyon hiányoznak, teljesen más lesz a tolnai gárda, ha ők visszatérhetnek. Hiányukban viszont szenvedtek, mind a négy negyedet elvesztették. 32%-kal dobtak mezőnyből, mindössze 7%-kal a triplavonalon túlról, ráadásul 9 lepattanóval kevesebbet szedtek, mint a vasiak, valamint volt 11 eladott labdájuk is. Szurkolok a tolnaiaknak, biztos vagyok benne, hogy megoldódnak majd a gondjaik a sérültek visszatérésével.

 

A forduló érdekessége, összegzés 

Az Alba és a Szolnok hazai győzelmén kívül minden összecsapáson a vendég csapatok távozhattak győztesen, amelyeken ha fordított eredmény születik, nem lettünk volna meglepve. A Kaposvár megszerezte a várva várt első győzelmét, így már csak a szegedi csapat áll győzelem nélkül a tabella végén. Ami nekem az idei bajnokságban feltűnik, hogy a csapatok nagy része már az alapszakasz elején sérülésekkel küszködik, ami miatt a játékosállományok és az eddigi teljesítmények még nem feltétlenül állnak párhuzamban. Emellett ami nagyon jellemző és személy szerint én sem gondoltam, hogy ekkora jelentősége lesz, az a magyar szabály súlya és hatása. Óriási jelentősége van a pályán lévő magyar játékos teljesítményének, ha esetleg kilóg, nem üti meg a játék szintjét, akkor csapata egyből széteshet, visszaeshet. A légiósválasztás jelentősége nyilván nagyon nagy, de véleményem szerint hosszútávon, a bajnokság végkimenetelét tekintve, a magyar mag minősége lesz a döntő faktor hazánk pontvadászatában.

Kép: youtube.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus