Akkor jó a Kecskemét, ha mindenki tudja a feladatát

Molnár Márton szeretne egyszer bajnokcsapatban játszani, a közeljövőben pedig a válogatottnál jutna sok lehetőséghez.

Pénteken remek játékkal, 94 dobott ponttal győzte le az Alba Fehérvárt a KTE-Duna Aszfalt – a siker kulcsáról kérdeztük Molnár Mártont, a kecskemétiek centerét. „Az első félidőben kiegyenlített játék volt, az Alba jó százalékkal értékesítette a hárompontosokat. Sok pontot kaptunk, ennek ellenére hárommal vezettünk, aztán a harmadik negyedben agresszív lett a védekezésünk, támadásban a gyors labdajáratás miatt mindig megtaláltuk az üres helyzeteket, illetve feljavult a dobószázalékunk, ennek köszönhető a nagyobb arányú siker” – mondta a játékos.

A KTE idén elég kétarcú csapatként szerepel eddig, otthon 6-1-re, idegenben viszont csak 2-7-re áll – a 8-8-as összmérleg ugyan a stabil középmezőnyre elég jelenleg, de nagy a kontraszt a hazai és az idegenbeli forma között.

„Ez számomra is érdekes, mivel az előző szezonban idegenben jobban teljesítettünk. Ebben a szezonban egyedül a Jászberény ellen szenvedtünk nagyobb arányú vereséget, az összes többi meccsünkön párpontos különbség volt idegenben. Hazai pályán a közönségünknek is sokat köszönhetünk, akik egyre többen járnak ki a meccseinkre” – magyarázta Molnár.

A Kecskemét játékstílusáról is ejtett néhány szót. „A mi csapatunk akkor igazán eredményes, ha mindenki tudja a saját feladatát és nem egyénieskedünk. Védekezésben arra törekszünk, hogy minél agresszívabbak legyünk, illetve hogy a passzsávokat kiszorítsuk. Nem megyünk bele a rohanásba, ami nekünk nem fekszik. Támadásban türelmesen kivárunk, míg az ellenfél hibázik, majd értékesítjük a kínált lehetőséget.”

A fiatal játékos egyre jobban teljesít csapatában és a többiektől, például Karahodzsicstól is sokat tanulhat – közben pedig a jövőt is szem előtt tartja. „Ez a harmadik évem Kecskeméten. Kezdetben hozzá kellett szoknom az új rendszerhez, ebben az edzők és a csapattársaim is sokat segítettek. A rutinosabb társaimtól leginkább a centertechnikát, illetve a játék olvasását tudom elsajátítani. A jövő? Most erre a szezonra fókuszálok, vannak még kihívások a csapatunk számára. Nem titkolt vágyam, hogy egyszer egy bajnokcsapatban szerepelhessek. Ez még a jövő zenéje, de a közeljövőben a válogatottban is szeretnék sok lehetőséghez jutni” – tette hozzá a terveivel kapcsolatban.

A KTE következőleg a PVSK otthonában lép pályára. „Fontos lesz megállítani a Pécs gyorsindításait, mivel ez az egyik erősségük. Többször nem megfelelő ritmusban kezdtük el a meccseinket, de ha az elmúlt találkozóhoz hasonlóan játszunk, akkor egy szoros meccsen adott a lehetőség a győzelemre.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus