Alaposan felkészült egymásból a Falco és az Olaj

Boriszov eltiltása lejárt, ott lesz a Falcóban - Lilov szerint a lepattanózás, Csirke szerint a dobóforma dönthet a DEAC-PVSK-n.

DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA

Ivan Lilov, DEAC (deacbasket.hu): Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Pécsnek erős a játékoskerete, bizonyították, hogy bárki ellen van esélyük a bajnokságban. Szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést, nagyon motiváltak vagyunk, és igyekszünk kihasználni majd a gyengeségeiket. A lepattanózás nagyon fontos lesz, négyes és ötös poszton is erősek a gyűrű alatt. Sok fog múlni azon, hogy mennyire tudjuk majd játszani a saját játékunkat, nekünk gyorsabb csapatunk van, arra kell törekednünk, hogy minél több gyorsindításunk legyen. Bár nagyon jó formában van az ellenfelünk, a Pécs egy olyan csapat, aki ellen lehet esélyünk hazai pályán.

Csirke Ferenc, PVSK: Ugyan náluk még mindig a bent maradásról beszélnek, de ők egy nagyon jó csapatot alkotnak, aki nézi a meccseiket, az tudja. Armwood olyan center, aki igazából nem is center, hanem mezőnyjátékos-készségekkel dolgozik, a gyűrűvel szemben sokkal veszélyesebb, mint háttal. Nagyon fontos lesz, hogy jól dobjunk kintről, a DEAC sokat zónázik, amely ellen mindig fontos, hogy hogyan ülnek a triplák. Attól nem félek, hogy nem lesznek helyzeteink, illetve tudunk mi jól dobni, voltak már tíz tripla feletti meccseink, de idegenben leszünk, nehéz lesz.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Hosszú idő után végre ismét hazai pályán játszhatunk  November 18-án hazai pályán vertük meg a ZTE-t, aztán megjártuk Macedóniát, majd elutaztunk Pécsre és Jászberénybe. Nagy öröm számunkra, hogy végre ismét az Arena Savariában léphetünk pályára – ráadául rögtön egy rangadóval térünk haza. A rendelkezésünkre álló pár napban megpróbáljuk felfrissíteni a társaságot. A Szolnokot jól ismerjük, az ország egyik legerősebb, legjobb formában lévő csapata. Minden posztra van két kiváló képességű játékosa, sőt Vojvoda, Perry, Milosevics és Andric személyében extra, meccset eldönteni képes kosarast is felvonultat. Ellenfelünk bő keretét jól érzékelteti, hogy a kispadon is válogatott szintű játékosok ülnek. Az Olaj képes több szerkezetben, a legkülönfélébb taktikai variációkban is eredményesen kosarazni. Mozgékony, gyors, agresszív csapat. Roppant nehéz ellene játszani. De nem verhetetlen – mint ahogyan ezt már mi is bizonyítottuk a nemzetközi kupában. Hazai pályán fogadjuk nagy riválisunkat, számíthatunk a közönségünk támogatására, mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Küzdelmes, fizikális, nehéz, kiélezett mérkőzésre számítok. Boriszov eltiltása lejárt, visszatér, mindenki egészséges, roppant motivált a társaság. Ott akarunk maradni a közvetlen élbolyban, ez pedig csak úgy lehetséges, ha legyőzzük a Szolnokot.

Kovács Péter, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Most kicsit több pihenővel voltunk, ez kétféleképpen is elsülhet: vagy egy kicsit kiestünk a ritmusból, ők pedig jobban játékban vannak. Ez majd a meccsen fog kiderülni, de szerintem nem ez fog dönteni. Én úgy gondolom, hogy ez igazi rangadó lesz, mindkét oldalon remek játékosok vannak, komolyan készülünk egymásra, komoly taktikával. Hazai pályán a Falco bombaerős, ezt a tavalyi szezonban és idén is bizonyították. De már játszottunk két mérkőzést, kielemeztük őket, próbálunk felkészülni belőlük és próbálunk azokra a dolgokra építeni, amik működtek az elmúlt mérkőzéseken.

Sztrahinja Milosevics ehhez annyit tett hozzá, hogy szerinte a dobóforma fog dönteni, mert a Falco mindig nagon jól céloz hazai pályán.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus