Alekszics: Kovács súlyos sérülését is elbírtuk mentálisan és fizikálisan

Zollner és Okorn is dicsérte az ellenfél játékát - Alekszicsnek újabb komoly gonddal kell szembenéznie - Csirkének tetszik az elődöntősök névsora - edzői és játékosnyilatkozatok.

Egis Körmend - Soproni KC

Matthias Zollner: Gratulálok a csapatomnak és külön a szurkolóinknak. Úgy gondolom, ha megnézzük együtt az elmúlt három mérkőzést, akkor megérdemeltük, hogy az elődöntőbe jussunk. A mai mérkőzés nem igazán mutatta meg a soproni csapat minőségét. Elég sok fejfájást okoztak nekünk, még akkor is, ha a kispadjuk rövidebb lett a sérülések miatt. Boldogak vagyunk, hogy az elődöntőbe jutottunk és mostantól az elődöntőbeli ellenfelünkre koncentrálunk. 

Sabáli Balázs: Gratulálok a Körmendnek, hiszen nem érdemtelenül jutottak tovább. Úgy érkeztünk ide, hogy próbáljuk meg minél jobban megnehezíteni a hazai csapat dolgát. Az első félidőben még tartottuk magunkat és az elején szerzett előnnyel még vezettünk a félidőben, ugyanakkor az első 20 percben nem is dobtak olyan jól a hazaiak, mint a második félidőben. Azért látszott, hogy mentálisan és fizikálisan is egy-két játékosom már a padlón volt. Nem tudtunk úgy játszani és Körmend sem engedte, ahogy az első húsz percben. Ennek lett az az eredménye, hogy a végén sima győzelmet arattak. Én azt gondolom, hogy köszönetet kell mondanunk a játékosainknak. Amit az elmúlt két hónapban tettek az mindenképpen emberfeletti volt. Ahogy ide bejutottunk a rájátszásba, kaptuk a legjobb csapatot a bajnokságban. Azt gondolom, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy szépen fejezzék be a szezont. Külön köszönet a szurkolóinknak, akik egész évben támogattak minket, illetve a mai mérkőzésre is elutaztak. Sajnálom, hogy így alakult, de bízom benne, hogy lesz még ennél szebb is. Sok sikert a körmendi csapatnak a folytatásra.

Takács Kristóf: Először is szeretnék gratulálni a Sopronnak. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól küzdöttek, megnehezítették a támadásainkat és a külső dobások sem estek be nekünk. Szerencsére a félidőben tudtunk váltani, mint ritmusban és mind támadásaink jobban sikerültek, valamint a külső dobások is beestek. Ennek köszönhetően győztünk.

Dénes Gábor: Először is gratulálok a Körmendnek. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyert a meccs összességét tekintve. Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben tartottuk a lépést, sőt az első negyedben tetemesnek mondható előnyt szereztünk, ami nyilván idegenben olyan sok mindent nem jelent. Azt gondolom, hogy tudtuk tartani a félidőig a védekezést és a támadást is. A harmadik negyedben aztán ritmust váltottak a Körmendiek és ott egy jelentősebb előnyre tettek szert. Onnan próbáltunk védekezést váltani, de támadásban nem sikerült kellően felpörögni, kimaradtak üres dobások és könnyű kosarakat is szereztek. Igazából az utolsó negyed kétharmada sajnos csak formalitás lett. De nem véletlenül vagyunk itt bajnokság egyik, ha nem a legjobb csapatánál. Még egyszer gratulálok nekik.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt

Gasper Okorn: Először is gratulálok az összes játékosomnak, megérdemelték ezt. Köszönetet mondok a szurkolóknak a támogatásért. Számunkra ez a harmadik meccs volt a legnehezebb, valószínűleg az járt a játékosaink fejében, hogy zárjuk le a szériát. Ez elhamarkodott volt, többnyire csupán védekeztünk az első félidőben, reménykedtünk, hogy a Kecskemét hibázik. A második félidőben kicsit jobbak voltunk, de a különbséget az jelentette, hogy az ellenfél elfáradt fizikálisan, nem tudták azt csinálni, amit az első félidőben. Holnap új nap lesz, hétfőn elkezdünk készülni az elődöntőre. Lépésről lépésre haladunk. Csak azt kívánom, hogy legyünk egészségesek, és teljes maradjon a keretünk.

Körmendi Bence: Örülök, hogy sikerült hazai környezetben lezárni ezt a párharcot. A mérkőzést nagyon álmosan kezdtük és a külső dobásaink sem ültek, ahogy szerettük volna. A védekezésünket illetően is volt bennünk kis hiányérzet. Aztán sikerült rendezni a sorokat, így végül magabiztos győzelmet arattunk. Holnaptól pedig készülünk az elődöntőre, ahol egy nagyon nehéz ellenféllel kell farkasszemet néznünk.

Forray Gábor: Először is gratulálok a Falco teljesítményéhez, teljesen megérdemelten jutottak a négy közé. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a Kecskemét éves produkciója is megérdemli az elismerést. Ezen a mérkőzésen mindent megtettünk, a játékosok mozgósították utolsó erőtartalékaikat is. Köszönöm a fiúknak a hozzáállásukat és azt is, hogy mindenki vállalta a játékot ma este. A találkozót jól kezdtük, a szünetig pedig sikerült betartanunk, amit elterveztünk. A fordulás után viszont előjöttek a problémák és innen már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a derbit. Sok sikert kívánok a Falco csapatának az elődöntőben. Én pedig köszönöm mindenkinek a munkáját, aminek eredményeként a 7. helyen fejezhetjük be a bajnokságot. Büszke vagyok a csapatomra és soha rosszabb évet!

Mészáros Máté: Hiába terveztük el, hogy megnehezítjük a Falco dolgát, sajnos ez nem sikerült. Nagyon hosszú és fárasztó szezon van mögöttünk, ugyanakkor elégedettek lehetünk az elért eredménnyel. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítséget, a szurkolóknak a támogatást, hogy mindvégig mellettünk voltak. A szombathelyi együttesnek gratulálok a győzelemhez, a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok a továbbiakhoz.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE

Dragan Alekszics: A Play-Off előtt tudtuk, hogy a Paks a középház egyetlen csapata, amely nagy játékerőt képvisel, s ezt bizonyította a mostani és az előző két mérkőzésen is. Mi azonban mentálisan és fizikailag egyaránt föléjük nőttünk, és óriási csatában sikerült kiharcolnunk az elődöntőbe jutást. Annak ellenére is, hogy sok a sérültünk és a „félkész” játékosunk, ráadásul most Kovács Péter is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett (az elsődleges információk szerint eltört a lába - a szerk.).

Branislav Dzunics: Elismerésem a szolnoki csapatnak a mérkőzésen nyújtott teljesítményéért és a továbbjutásért. Egyik meccsen sem játszottunk alárendelt szerepet, de a kritikus pillanatokban az Olaj jobban koncentrált. Azt is hozzá kell tennem, hogy kicsit jobb játék és kevesebb hiba kellett volna. Sajnos nem bírtuk a mérkőzések hajráját.

A teljes sajtótájékoztató Vojvoda Dávid és Julian Norfleet nyilatkozataival:

Pécsi VSK-VEOLIA - JP Auto-JKSE

Csirke Ferenc: Gratulálok a csapatnak és gratulálok a szurkolóinknak is, mert úgy érzem ez közös sikerünk. Tizennyolc mérkőzést játszottunk a kupa óta, és ebből tizenkettőt megnyertünk. Négyben vagyunk, ezt a teljesítményünket nézve maximálisan megérdemeltük. Nagyon boldogok vagyunk, nem is számított erre senki, főleg nem a TF elleni meccse után. Bebizonyították a fiúk, hogy a problémáink – Antóni és Simon sérülése – ellenére meg tudtuk csinálni. Ha azt nézzük: Körmend, Falco, Szolnok, PVSK, akkor ez nagyon jó látvány, főleg úgy, hogy az előttünk álló három csapat mennyire más dimenziókban működik. Annak is nagyon örülünk, hogy a PVSK centenáriumának évében sikerült elérnünk ezt a szép eredményt. Folytatjuk, még nincs vége a bajnokágnak…

Nikola Lazics: A Pécs ezúttal is jobb volt, megérdemelten nyert. Az egész meccsen küzdöttünk, a harmadik negyed végéig bírtuk is, de utána kiütközött a fáradtság és jöttek a kipontozódások. Mindent összevetve büszkék lehetünk a szezonunkra.

Pongó Máté: Ahogy az elmúlt két mérkőzésünk ez is nagyon kemény és küzdelmes volt, ami mindkét csapatból sokat kivett. Talán a szívünkkel nyertük meg a mai meccset, de a nagyszerű közönségünk is sokat segített minket. Az utóbbi időben nagyon összeállt a védekezésünk, támadásban pedig mindig volt valaki, aki az élre tudott állni, igazi csapatként működtünk. Ez a mostani sikerünk titka. Folytatjuk a bajnokságot, meglátjuk, hogy mire leszünk még képesek.

Damier Erik Pitts: Gratulálok a PVSK továbbjutásához. Három negyeden keresztül szoros meccs volt, és talán nyerhettünk is volna, de a vége felé több maghatározó játékosunk is kipontozódott. Nagyon örültem annak, hogy ebben a csapatban játszhattam, jól éreztem magam Jászberényben.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus