Alekszics: Megleptek minket a támadólepattanókkal

Sabáli szomorú lett volna, ha így kapnak ki - Okorn megkoszönte a közönségnek - Mehmedovics: a célunk a bent maradás, odáig kell mindennek rendben lennie - Berényi Sándor bocsánatot kért. 

Serco - TF-BP - Zalakerámia ZTE KK 62-87 

Mehmedovic Merim: Bármennyire is próbálkoztunk, egy ilyen jó csapat, mint a Zalaegerszeg, nem engedte játszani a saját játékunkat. A ZTE nagyon jól játszott, csapatként úgy védekezett, ahogyan kell. Azon kívül, hogy játékosokat nevelünk, meg kell tanulnunk egy játékszisztémát is, ami dupla munka. Az idő nekünk dolgozik, a célunk a bentmaradás, odáig kell mindennek rendben lennie.

Bencze Tamás: Ez volt a TF első hazai mérkőzése, és idegenbe menni mindig nehezebb, erre készültünk mentálisan is, de Zsolttal ellentétben úgy érzem, hogy ez az első negyedben nem annyira ment. Aztán néhány változtatás után a második játékrésztől azon a hőfokon védekeztünk, amin kellett, így pedig könnyebb volt ez a meccs. Lehetett volna olyan nehéz, mint az első negyedben. Nagy rotációval tudtunk játszani, és pihentettük a kezdőket.

Krnjajski Boris: Voltak biztató pillanatok a meccsen, ahol meg tudtunk felelni az ellenfélnek, de jelen pillanatban ők a jobb csapat. Csak pár napja edz velünk az új centerünk. Sok munkára van szükségünk, hogy jobbak legyünk.

Szabó Zsolt: Kellőképpen koncentráltan és nagy odafigyeléssel kezdtük a mérkőzést. A védekezésünk is kellőképpen működött, és a szerzett labdákból sokkal könnyebben vezettünk jó támadásokat. A második félidőben nem akartuk, hogy visszajöjjön az ellenfél, és ez sikerült is, így könnyed győzelmet arattunk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 79-60

Gasper Okorn: Győzelmi kényszerben léptünk pályára, érződött is a nyomás a csapaton, talán emiatt kezdtünk gyengébben. Miután Norfleetet leültettem a padra, óriási lendülettel tért vissza a pályára, kulcsszereplője volt a fordításnak. Örülök a győzelemnek, fontos volt, hogy nyerjünk, összességében elégedett is vagyok, főleg azzal, hogy rendeztük a védekezésünket, de szerintem tudunk mi ennél jobban is játszani. Köszönöm a közönségünk támogatását, nagy szükség volt rá.

Fekete Ádám: Jól kezdtünk, az elején még agresszívek voltunk, aztán feljött a Falco, mi pedig elbizonytalanodtunk, egyre rosszabbul játszottunk. Aztán még a második negyedben és a harmadik negyed elején is volt lehetőségünk arra, hogy szorossá tegyük a meccset, de kulcsszituációkban rossz döntéseket hoztunk, könnyű helyzetekben is hibáztunk. Norfleet pedig átlendítette csapatát a holtponton, és miután elkapta a fonalat, már könnyedén nyerte meg a meccset a Falco. Megérdemelten győzött a Falco, ilyen arányban is. Igyekszünk tovább építeni a csapatot, mert többre vagyunk érdemesek.

Julian Norfleet: Rosszul kezdtünk, aztán visszajöttünk a meccsbe, a védekezés jól működött és simán nyertünk

Baki Gergely: Hiába kezdtünk jól, támadásban förtelmes megoldásokat hoztunk, nagy csalódás ez, jobb volt a Falco.

Sopron KC - Szolnoki Olaj KK 82-81 

Sabáli Balázs: Mindig öröm egy kis csapatnak megverni a tavalyi bajnokot, így van ez ma este is. Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Az első három negyedben kontrolláltan játszottunk, és próbáltuk végrehajtani mindazt, amire készültünk. Ugyanakkor a Szolnok van annyira jó csapat, hogy egy védekezés váltással megzavart minket, valamint Vojvoda Dávid extra percei visszahozták a vendégeket a mérkőzésbe. Szomorú lettem volna, ha kikapunk úgy, hogy végig vezettünk, de ez benne van a kosárlabdában, ám úgy érzem, hogy a mai atmoszférában nem lehetett más a vége, mint hazai győzelem. A győzelmet a helyén kell kezelni, és készülni kell a következő találkozóra.

Dragan Alekszics: Gratulálok a Sopronnak, kemény mérkőzést játszottunk velük. Kissé megleptek minket a támadólepattanókkal, ez az egész mérkőzésen problémákat okozott nekünk. Túl sok második esélyt adtunk nekik, és ez nem fér bele, ha idegenben nyerni szeretnénk, de végül egy labda döntötte el a találkozót. Nagyszerű hangulat volt, szerintem mindkét csapatnak jól esett ilyen atmoszférában játszani. Remélem, a szolnoki visszavágón is egy hasonlóan jó mérkőzést játszhatunk velük.

Gilbert Lawrence: Nagyszerű mérkőzés volt ez mindkét csapat részéről. Mi kiváló csapatjátékot játszottunk, biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is élvezték.

Benke Szilárd: Gratulálok a Sopronnak, ma jobban játszottak nálunk. Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk, nagyon sok második esélyt adtunk nekik, és mindegyikből meg is büntettek minket. A második félidőt is rosszul kezdtük, de végül sikerült visszajönni, egylabdás meccset kihozni belőle. A végén volt egy személyi hibám, amit rosszkor ütöttem be, az az egy büntető elöntötte a meccset.

DEAC - JP Auto - JKSE 73-80 

Berényi Sándor: Dekoncentráltan játszottunk. Egész héten az elzárások védését gyakoroltuk, de sajnos ebből a pályán nagyon keveset láttam viszont. A Jászberény végig vezetett, és ugyan voltak jó periódusaink, mindig akadt valaki, aki átlendítette a vendégek szekerét. Bocsánatot kérek a szurkolóinktól.

Nikola Lazics: Jól védekeztünk, sikerült kivennünk a játékból remek formában lévő Boriszovot. Támadásban is jó ritmusban játszottunk, sok könnyű kosarat szereztünk. Büszke vagyok a fiúkra, hiszen igazi csapatként működtünk a pályán. Ez a siker még sokat érhet számunkra a későbbiekben.

Henry Dugat: Hosszú a szezon, és még mi még az építkezés fázisában járunk. A dobószázalékon kívül minden egyéb statisztikai mutatóban mi voltunk a jobbak, de ezt a játékot nem lepattanókra vagy gólpasszokra játsszák. Természetesen nem könnyű megemészteni a vereséget, de hiszem, hogy képesek vagyunk javulni.

Remon Miguel Nelson: Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk Debrecenben, ebben a szellemben készültünk. A helyzetet megnehezítette, hogy pár napja Zalaegerszegen is pályára léptünk, ahol szintén egy szoros mérkőzést játszottunk. Igyekeztünk minél többet megvalósítani az edzői utasításokból. Ezúttal a fegyelmezett játék jó dobóformával is párosult, aminek eredménye a mai győzelem.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus