Az ASE új igazolása speciális módszerekkel edz

Horváth Kristóf István már két hét alatt is rengeteg különleges, a hazánkban egyelőre nagyon szűk körben használt eszközzel dolgozhatott.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Budapesten egy - magyar szinten - forradalmian új edzésmódszerre, illetve eszközökre specializálódott edzőteremben készül több fiatal tehetség és jónéhány ambiciózus felnőtt kosaras is, akik Steph Curry és társai után szabadon NBA-szintű eszközpark segítségével fejleszthetik tovább tudásukat, fizikumukat, mozgásukat. Ennek kapcsán kérdeztük a sokszoros utánpótlás válogatott ifjoncot, a második NB I/A-s idényére készülő Horváth Kristóf Istvánt.

Alig két hete kezdtél el edzeni az UBT-vel, akkor még ráadásul rehabilitációs jelleggel, mára pedig már több, mint 20 edzésnél tartasz. Miért választottad ezt az edzésfajtát az egyéni fejlesztésre?

Valóban, a trénerekkel és fizioterapeutámmal egyeztetve kezdtem el két hete az edzéseket, bár még a rehab utolsó fázisában voltam, szépen fokozatosan építettük fel feladatról-feladatra, edzésről-edzésre a programot. Bizonyított módszerekkel, fontos evolúciós lépésnek tartom a jövőm, karrierem, fejlődésem szempontjából.

Mik a főbb tapasztalataid eddig ezekkel a foglalkozásokkal, illetve eszközökkel? Milyen célokkal vágtál bele ebbe a programba és mit remélsz tőle?

Rendkívül komplex, tudatosan felépített, egyénre tervezett feladatok  alkotják a mindennapos edzéseket, sok alap dolog készségszintté fejlődhet, így komplexebbé, színesebbé és eredményesebbé válhat a játékom; ezen dolgozunk minden nap. Egyértelműen fejlődést szeretnék, saját képességeim minél mélyebb kiaknázását a korszerű módszerek, erre specializálódott trénerek segítségével.

Vannak-e már kedvenc gyakorlataid, eszközeid?

Alapvetően minden eszközzel barátságban állok, de kicsit abszurd módon, amelyikkel kevésbé, azt szeretem a legjobban, mert általa fejlődök a legtöbbet (homoklabda, szemüveg, kesztyű). Külön élmény azt tapasztalni, hogy a 21. század technológiáját már Magyarországon is lehet alkalmazni, hálás vagyok ezért Weisz Gézának, és fiának, Weisz Andrisnak, akik ezt az egészet hazánkban mindenki számára elérhetővé tették. 

Miben más ez a módszer számodra, mint a korábbiak, amiket az egyéni edzések kategóriájában végeztél?

Teljesen más, a megszokottól eltérő. Több dologra kell egyszerre összpontosítani, ami olyan területeket aktivál, amelyek csak speciális helyzetekben, egyszer-egyszer jönnek elő a kosárlabdában. Rendkívül változatos, és izgalmas minden edzés.

Kiknek lehet hasznos ez az edzésmódszer szerinted és miért?

Azoknak, akik akarnak, komolyan gondolják a sportot, és ezekért a célokért napi szinten hajlandóak tenni, már egészen fiatal kortól.  

Fotó - B33 Tour facebook oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus