Az NBA nyári ligájában nézett játékosokat az Alba

Simon Balázs és Jesus Ramirez Las Vegasban járt, Simon szerint akár rövidtávon is eredményes lehet ez az út.

Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezetője és Jesus Ramirez vezetőedző hazatért a tengerentúlról, ahol Las Vegas-ban öt napon át figyelték az NBA Summer League mérkőzéseit. A helyi egyetem – az egyik 19, a másik 5 ezer néző befogadására alkalmas - két csarnokában egész nap pattogott a labda, délben kezdődtek a meccsek és este 10-kor fújták le az utolsó találkozót. 

– Már hónapokkal ezelőtt elkezdtük szervezni az amerikai utat. Azért utaztunk ki a vezetőedzővel, hogy személyesen tájékozódjunk, több információt szerezzünk és még szélesebb képet kapjunk azokról a kosarasokról, akik alkalmasak lehetnek arra, hogy a következő szezonban csapatunkat erősítsék – mondta Simon Balázs az albakosar.hu-nak

– Túl azon, hogy nagyon sok játékost szemügyre vettünk, kapcsolatok építésére is jó volt ez a néhány nap. Véleményünk szerint közép, sőt akár már rövid távon is eredményes lehet ez a szakmai út, de újra megtapasztaltuk, nem könnyű igazán jó tengerentúli kosarasokat hazánkba szerződtetni, mert vonzerő tekintetében a magyar bajnokság nem tartozik az élmezőnybe. Több ügynökkel, valamint játékossal tárgyaltunk, a megbeszéléseken a játéktudás mellett a kosarasok személyiségével is megismerkedhettünk. Természetesen nem csak az Egyesült Államokban keresünk játékosokat, hanem Európában is. Öt légiós szerződtetését tervezzük, egyik közülük a szerb Slaven Cupkovic már a csapatunk tagja, reményeink szerint a közeljövőben újabb légiósok érkezését jelenthetjük be. 

A MKOSZ tájékoztatása szerint szeptember végén kezdődik a hazai bajnokság. Az Alba Fehérvár kosárlabda csapata augusztus 12-én kezdi meg a felkészülést a következő idényre. 

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus