Bencze: Nem vélem szándékosnak a 43-16-os büntetőarányt, de...

Nyilatkozatok a pénteki Kecskemét- és Szedeák-győzelem után.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 98-95

Forray Gábor: A KTE hozzá fog csatlakozni valami kunsági hagyományőrző csapathoz, hiszen bárhogy játszun,k mindig egy labdás meccs lesz a végére. Lement az egész alapszakasz, a középszakasz fele és most fordult először elő, hogy 20 ponttal mentünk az első félidőben. A szünetben fel is hívtam a figyelmet, hogy egy ilyen kaliberű csapat mint a ZETE vissza tud jönni, a mai kosárlabdában a 16-18 pont előnyt be lehet már hozni. A csapat álmosan kezdte nagyon a második félidőt. Bedobtak három triplát, felvették a ritmust, mi megtorpantunk és nyílt lett a mérkőzés a végére. Büszke vagyok a csapatomra és a szurkolókra, tetemes előnyből tudott visszajönni az ellenfél, és reagálni tudtunk rá, talpra tudtunk állni többször is, és ez mentálisan nagy dolog. A kritikus pillanatokban mindig jött egy extra védekezés vagy extra dobás. A ZTE második félidei játéka alapján akár nyerhettek is volna, de az egész meccset tekintve azért szerintem megérdemelten nyertünk. Édesanyámnak szeretném küldeni anyák napja alkalmából ezt a győzelmet, mivel ritkán jutok haza.

Bencze Tamás: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten győztek. Nagyon jól játszottak az első félidőben, amihez az is hozzájátszott, hogy mi nagyon gyámoltalanul védekeztünk. A 2-2 elleni védekezésünk nem volt jó, a labdás védő gyengén védte a labdát, az üres elzárásoknál is mindig mögöttük voltunk, ehhez még egy 80%-os extra dobás is társult. Második félidőben változtattunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, nagyon sok energiát tettünk abba, hogy visszajöjjünk, de sikerült, mert kollektívan játszottunk. Aztán gyermeteg hibákat vétettünk, 8 méterről faultoltunk, és hasonlóak, és Wittmann Krisztián pedig jött és 3 extra 3 pontossal betalált. Döntően befolyásolta a mérkőzést a büntetőarány: 43–16. Kemény mérkőzés volt nagyon, de én nem érzem úgy, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között, ezt a büntetőarányt túlzottnak érzem. Nem vélem szándékosnak, de akár ez is befolyásolhat egy ilyen mérkőzést. Sok palánk alatti játékunk volt, de mi nem tudtunk annyi büntetőt kiharcolni. Sok sikert a Kecskemétnek a playoffra, remélem, hogy mi is odajutunk.

Molnár Márton: Végre úgy kezdtük, ahogy mindig kellene. Jellemzően szinte mindig rosszul kezdünk és majd vissza kell jönnünk a mérkőzésbe, most az ellenkezője történt végre. A második negyedben is tudtuk tartani a jó kezdés lendületét. Volt pár kihagyott büntetőnk, de szereztünk támadó lepattanókat is és volt pár labdaszerzésünk is. A harmadik negyedben ugyanilyen energiával jöttünk ki, de nem úgy sikerült, feljött a Zalaegerszeg, az utolsó pillanatokban is küzdöttünk még, szerencsére meg tudtuk tartani az előnyt, ami nagyon kellett a playoffba kerüléshez.

Szabó Zsolt: Sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk, nagyon rosszul védekeztünk az első félidőben. Hagytuk a Kecskemétet játszani, ahogy tudnak, és ahogy akarnak, üres dobásokat alakítottak ki, és be is dobták őket. Ez nem volt pozitívum, nem szabad így elkezdeni egy mérkőzést. Javítottunk a második félidőben, úgy érzem jobban játszottunk védekezésben és támadásban is. Erre kell támaszkodni a későbbiekben, így kell tovább menni, így van esélyünk a rájátszásba jutni.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 71-66

Andjelko Mandics: Elsősorban gratulálok a Kaposvárnak! Energia és megfelelő koncentráció nélkül játszottunk, egy profi csapat ezt nem engedheti meg magának. Védekezésünkben akadtak jó momentumok, de egyszerűen muszáj javulnunk támadásban. Ha egy ilyen tét nélküli meccsen ilyen rosszul dobunk, nem tudom, hogy fog ez működni tétmérkőzésen - remélem, hogy jobban.

Fekete Ádám: Az első két alsóházi meccset megnyertük, ezt követően a fiatalok kaptak lehetőséget, ez ma sem volt másképp. Kicsit jobb dobószázalékkal akár meglepetést is okozhattunk volna. Elégedett vagyok a fiataljainkkal, mert megmutatták, hogy számíthatunk rájuk.

Kerpel-Fronius Gáspár: Gratulálok a Kaposvárnak, hiszen rengeteg hiányzójuk ellenére is meccsben voltak. Annak ellenére, hogy nyertünk, nem játszottunk jól, a következő két hétben rengeteget kell még dolgoznunk. Az üres helyzeteinket be kell dobnunk, ebben javulnunk kell.

Kocsis Zalán: Próbáltuk kihasználi a kapott lehetőséget, de sajnos a végén nem tudtunk nyerni, pedig mindent kiadtunk magunkból.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus