Benke Szilárd: Egyre inkább átlátom a szerepem

Az Olaj válogatott játékosa szerint jól fel lettek készítve a Falco játékából.

Magabiztos győzelemmel hozta a második forduló egyik rangadóját a Szolnok, hiszen a címvédő végig remekül játszva húsz ponttal győzte le a tavalyi ezüstérmes Falcót - az összecsapás után Benke Szilárdot, az Olaj bedobóját kérdeztük.

"Egész héten keményen készültünk erre a mérkőzésre, fel lettünk készítve a Falco játékából, amit szerettünk volna, nagyrészt sikerült megcsinálnunk a pályán" - értékelt röviden a válogatott játékos, aki első évét tölti Szolnokon, de máris sikerült jól beilleszkednie a csapatba és a közösségbe.

"Köszönöm, jól érzem magam, egyre inkább átlátom már a szerepem. Az edzésmunkára nem lehet panasz, komolyan vesszük az egymás elleni játékot is, amit én kimondottan szeretek, természetesen ha jönnek a győzelmek és jól teljesítünk, akkor az öltözőben is jobb a hangulat. A városban is feltalálom magam" - mondta Benke.

Az Olaj kapott hideget-meleget az elvesztett BL-selejtező után és Benke is tudja, hogy Szolnokon mindig a győzelem a cél, sőt, az elvárás.

"Ez ilyen... nem játszottunk jól... mondhatni szörnyű volt... majdnem 30 eladott labdánk volt. Itt az elvárás az, hogy mindig nyerni kell és ez így is van rendjén, nem csak a szurkolók maximalisták, mi is azok vagyunk magunkkal szemben. Akkor bennem volt csalódottság, de hamar elmúlt, mivel a következő feladatra kell koncetrálni, nem pedig azzal foglalkozni, hogy “mi lett volna, ha”."

A magyar bajnokságban már az első két fordulóban is történtek meglepetések, a Szolnok előzetesen várt legnagyobb ellenfelei közül pedig többen is botltottak már - az Alba és a Falco 0-2-vel rajtolt és már ennyi idő után is csak egy csapat, a Pécs áll ugyanúgy hibátlanul, mint az Olaj. (illetve a szerdára halasztott ZTE-Jászberény győztese csatlakozik még hozzájuk) A címvédő hétvégén a Sopron vendége lesz majd.

"Igen, az még látszik, hogy pár csapat nem találja a játékát, de ez is egy hosszú szezon lesz. Születtek azért nem várt eredmények. A Sopron erősödött a tavalyi szezonhoz képest, nem számítok egy egyszerű meccsre! De mint mindig, most is az a cél, hogy felkészüljünk belőlük és nyerjünk szombaton!"

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus