Bernard Thompson szerint a ZTE rendszerében nagyobb a szabadság

A légiós azért igazolt Kecskemétről Egerszegre, mert a zalaiak nagyon érdeklődtek iránta - szeretné segíteni a fiatalok fejlődését is. 

Az előző szezont Kecskeméten töltötte Bernard Thompson és a végül felsőházba jutó Forray-legénység egyik legjobb, legfontosabb láncszemének bizonyult: amellett, hogy támadásban is sokat segített betöréseivel, agresszív, de nem "túlerőltetett" játékával, védekezésben is elvégezte a feladatát, 2,04 labdaszerzés/meccses átlagával a liga legjobbjának bizonyult.

"Azért választottam a ZTE-t, mert nagyon erős érdeklődést mutattak irántam és nagyon hittek a képességeimben, a tehetségemben. Nem tudok még sokat a csapatról, de azt igen, hogy vannak fiatal játékosok a keretben, szóval amellett, hogy szeretnék teljesíteni, szeretnék nekik is segíteni abban, hogy jobbá váljanak" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Thompson.

A légiós statisztikái rendben voltak Kecskeméten is (14,3 pont, 6,7 lepattanó, 2,7 gólpassz 32,1 perc alatt), de arra számít, hogy Egerszegen még jobban ki tud majd bontakozni - úgy látja, hogy Bencze Tamásnál nagyobb szabadságot kaphat ő is, ahogy a többiek.

"A videók alapján úgy látom, hogy a ZTE rendszerében több a szabadság a játékosok számára, az edző, Bencze Tamás engedi, hogy mindenki elkövesse a hibáit, aztán megpróbálja kijavítani őket. Jó szezont várok magunktól, a cél az, hogy bejussunk a playoffba és ott minél előrébb végezzünk, én pedig szeretném jobbá tenni az egész csapatot."

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus