Darrin Govens nagy hatással volt Kerpel-Fronius Gáspárra

A Szedeák fiatalja volt az előző idény legjobb U23-as játékosa, már ami a statisztikákat illeti. 

fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák

A MindiGO Sport készített interjút Kerpel-Fronius Gáspárral, a Naturtex-SZTE-Szedeák irányítójával - a teljes cikk itt olvasható, mi kiemelünk egy-két dolgot:

A legutóbbi szezonban, az U-23-asok között az egész ligában neked voltak a legjobb számaid…

Nagyon örülök neki, de próbálok ettől nem elkényelmesedni, hiszen ez még csak az út eleje. Ez egy csapatjáték és az egyéni számok csak egy részét jelentik a sikernek. Arra próbálok én is koncentrálni, hogy csapatként legyünk sikeresek. Több, már befutott játékosnak az én koromban jobb számai voltak, szóval van még hova fejlődni, és mindent elkövetek, hogy elérjem céljaimat. 

Melyik az a nyers statisztikai mutató (pont, lepattanó, gólpassz, labdaszerzés), amiben leginkább fejlődni szeretnél?

A pontok, bár inkább szeretnénk konzisztens lenni. Ez számomra nem is kérdés. Úgy gondolom, hogy ebbe kell majd a legtöbb energiát fektetnem. Többet és még többet kell gyakorolnom, valamint a dobótechnikámon finomítanom. Ezenkívül, fizikailag is van még hova fejlődnöm. Szeretnék pár kiló izmot még magamra pakolni, hogy ne tudjanak annyira elnyomni a pálya mindkét oldalán. Ez többször is előfordult korábban. Tiszta számomra, hogy mi kell a következő szint eléréséhez, s az előttem álló időszakban ezekre fogok összpontosítani.

Mi a specialitásod a pályán?

Az egyik kedvencem - bár az edzőink kevésbé szeretik - a floater. Mivel nem mindig célszerű bemenni egy irányítónak a festékbe, így sokszor ez egy hatékony módszer tud lenni a pontszerzéshez. Ez az egyik erősségem, de ezen is kell még tökéletesítenem.
 
Van példaképed?

Amikor elkezdtem kosarazni, akkor Dwayne Wade lett a kedvencem. Egészen tavalyig ez így is maradt, ameddig vissza nem vonult. Ő a favorit, imádtam minden mérkőzés minden másodpercében figyelni, ahogy játszik. Ebből kifolyólag a kedvenc csapatom a Miami Heat, – Wade-del együtt – 2006-ban, a bajnokság megnyerésének évében kezdtem őket követni.  Itthonról Darrin Govens volt még nagy hatással a karrieremre, 16-17 évesen, együtt edzettünk és a hozzáállása, tudása, nagyon sokat segített. Összehasonlítani Lonzo Ball-al szoktak, aki mindenből próbálja kivenni a részét, ahogy én is.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus