Djeraszimovics szerint jobb lett a Kecskemét kerete

A KTE vezére szerint sok tényezőn múlik egy csapat eredményessége - az új vezetőedzőről, Váradi Kornélról és Sztojan Ivkovicsról is beszélt.

A Nemzeti Sport Online készített interjút Marko Djeraszimoviccsal:

Kecskeméten a változás magában foglalja az állandóságot is. A 2020–2021-es idény öt külföldi játékosából három (Marko Djeraszimovics, Karahodzsics Kemal és Cleveland Thomas) a keret tagja volt a 2019–2020-as évad lefújásakor, míg Rasztko Dramicsanin egy év kaposvári kitérő után tért vissza 2017 és 2019 közötti állomáshelyére.

A KTE-Duna Aszfaltot vezetőedzőként egymás után négy idényen át gardírozó Forray Gábor a székesfehérvári Albánál folytatja pályafutását, utóda, Váradi Kornél azonban nem ismeretlen a csapatnál, eddig segédedzőként ült a kecskeméti kispadon. Arról nem is beszélve, hogy a magyar válogatott korábbi irányítója, Wittmann Krisztián összességében a kilencedik évadát kezdi a KTE-nél, ahol szeretik az állandóságot.

A legrégebbi motoros (megszakítás nélkül) a 36 esztendős bedobó, Djeraszimovics, aki 2011 óta kosárlabdázik a klubban, 252 NB I A-csoportos és 17 másodosztályú találkozó van a háta mögött.

„Pillanatok alatt elröppent ez az idő – mondta Marko Djeraszimovics, aki a legutóbbi, csonka idény harmadik legponterősebb játékosa volt az élvonalban. – Amikor Kecskemétre kerültem, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen sokáig maradok, de nagyon élveztem. Gyorsan telt az idő, amiben közrejátszott, hogy kedvelem a várost és a helyieket is. Most mindenki abban bízik, hogy erősebbek leszünk, mint voltunk a legutóbbi idényben. Kilenc-tíz olyan játékosunk van, aki számottevő játékpercet tölthet a parketten. Papíron jobb a keretünk, de a kosárlabdában ez nem jelent semmit, sok tényezőn múlik a szereplésünk, keményen kell dolgoznunk és egységesnek lennünk, hogy eredményes évadnak nézzünk elébe.”
 

A teljes beszélgetést ezen a linken eléritek, ahol szóba kerül többek között a KTE új vezetőedzője, Váradi Kornél, Sztojan Ivkovics és az is, akar-e 40 éves koráig játszani Djeraszimovics.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus