Dramicanin: Idegenben nincs szerencsénk, de elégedett vagyok

A KTE légiósa eddig parádés szezont fut, lát hasonlóságot a tavalyi és az idei csapat között.

Könnyedén hozta a kötelezőt hétvégén a KTE-Duna Aszfalt, hiszen az újonc és ezidáig nyeretlen TF otthonában aratott győzelmet - az összecsapás után Rastko Dramicanint, a kecskemétiek magasemberét kérdeztük.

"Mindig azok a mérkőzések a legnehezebbek, ahol már a feldobás előtt elkönyveljük, hogy megvan a győzelem, amikor mindenki könnyű sikert vár. Mi viszont nem becsültük alá a TF-et és kontrolláltuk a találkozót az első perctől kezdve, így sikerült nyernünk" - mondta a Kezdő5.hu-nak Dramicanin.

A gárda otthon eddig hibátlan, idegenben viszont ez volt az első győzelme, de a légiós egyelőre többé-kevésbé elégedett az elért eredményekkel.

"A legfontosabb dolog, hogy a hazai mérkőzéseinket meg tudjuk nyerni, ezt pedig eddig kiválóan végre is hajtottuk. Idegenben az eddigiek során nem volt szerencsénk, Zalaegerszegen és Körmenden is szoros vereséget szenvedtünk. A sorsolásunk nem volt könnyű eddig, úgyhogy mondhatom, hogy elégedett vagyok."

Tavaly ott volt a felsőházban a Kecskemét és bár ez most is nagy eredménynek számítana, Dramicanin lát hasonlóságot az előző és a mostani csapat között.

"A tavalyi szezon nagyon sikeres volt, idén pedig ezt nehéz lesz megismételni. A csapatunk jó, de még szükségünk van némi időre, hogy mindent és mindenkit a helyére illesszünk. Viszont tavaly is ugyanez volt a helyzet, a szezon első fele egy kicsit nehezebben alakult, a második fele pedig sokkal jobban."

A játékos egyébként eddig egészen extra szezont fut, 19,1 pontos átlagával nemcsak csapata legeredményesebb játékosa, de az egész ligát tekintve a második helyen áll Milos Boriszov mögött és a VAL-listán is negyedik - nagyon jól él a többiek által generált hellyel, 74%-kal dob közelről és 45%-kal tüzel a hárompontos vonalon túlról, az eddigi nyolc meccsen 21 alkalommal talált be távolról. Egyébként is stabilan hozza a sokpontos meccseket, nyolcból hatszor elérte a 20 egységet, a Körmendnek 16-ot dobott és csak az első fordulóban, a ZTE ellen állt meg 6-nál.

"Sokat és keményen edzek és most már megszoktam azt a rendszert, amiben itt Kecskeméten játszunk, ez pedig nagyon sokat segít nekem is. Nyilván a csapattársaim játéka kulcsfontosságú az én jó játékomhoz is, jó csapattársak nélkül senki sem tud jól játszani."

A Kecskemét az előttünk álló fordulóban a Szegedet fogadja és az eddigiek alapján itt esélyesnek számít.

"Következőleg a Szegeddel játszunk és ez egy nagyon fontos mérkőzés számunkra, hiszen hazai pályán leszünk és remélem, hogy képesek leszünk nyerni. Agresszív kosárlabdát játszanak, erre megfelelően fel kell készülnünk. És természetesen itthon, ebben a csarnokban a szurkolóink is mindig sokat segítenek."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus