Eddigi legjobb kaposvári meccsét játszotta le Borisz Krnjajszki

A somogyiak irányítója jó formában van, az OSE ellen szerinte a remek kezdés volt a siker kulcsa. Bízik az elvégzett munkában. 

Fontos győzelmet aratott hétvégén a Kaposvári KK, hiszen Sztojan Ivkovics csapata a közvetlen riválisnak számító OSE Lionst verte meg hazai pályán. A mérkőzésen talán idei legjobb teljesítményét nyújtotta a somogyiak nyáron igazolt fiatal irányítója, Borisz Krnjajszki, őt kérdeztük az összecsapásról.

"Sikerült már az elején jó ritmusban elkezdenünk a mérkőzést és hamar előnybe kerülni, amit az utóbbi találkozók során sajnos nem tudtunk megcsinálni. Szerintem az első félidőben nagyon koncentráltan kosárlabdáztunk, a statisztika is mutatta, hogy nulla eladott labdánk volt a nagyszünetben. A második félidőben ez sajnos már nem így volt, ott elszórtunk kilenc-tíz labdát és ezzel adtunk esélyt az ellenfélnek arra, hogy feljebb zárkózzon. Kiemelném, hogy kiváló volt a hangulat ezen a mérkőzésen is, ami a szurkolóinknak köszönhető. A pályán is érezhető volt ez az energia, ami vitt minket a győzelem felé" - mondta a mérkőzésről Krnjajszki.

A fiatal irányító maga is remekül játszott, 13 pontot szerzett 50%-os mezőnymutatóval, volt 3 lepattanója, 4 gólpassza, nem adott el labdát, ellenben szerzett kettőt és kiosztott egy blokkot is - végül 20 VAL-lal zárt, ami a 13 ponthoz hasonlóan szezoncsúcs nála. Krnjajszki Sztojan Ivkovics kispadra ülése óta nagyobb szerepet kap, az előző három bajnokin a kezdőben kapott helyet, mindháromszor húsz perc felett játszott és ebből kétszer elérte a tízpontos határt - az OSE ellen ráadásul többször konkrétan megoldóemberként tűnt fel, nehéz szituációkat vállalt magára és jó passzal, vagy jó dobással meg is oldotta őket. Saját teljesítményéről, fejlődéséről viszont nem nagyon szeretett volna beszélni.

"Bízom abban, hogy kifizetődik a kemény munka. A csapattársaim és az edzőim mellettem vannak, támogatnak minden edzésen és mérkőzésen" - reagált röviden.

A Kaposvár jelenleg 7-10-es mérleggel a kilencedik helyen áll, a közvetlen riválisai közül pedig az Oroszlányt sikerült oda-vissza legyőznie - következőleg a 6-11-es Sopronhoz látogatnak, ahol egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetnének a középház eléréséhez.

"Igen, a tabella ezen része egyre szorosabbá válik. Biztos, hogy a szezon végéig még sok nehéz mérkőzés vár ránk, de szerintem ha ezen az úton megyünk tovább, akkor tudunk meglepetéseket okozni és kötelező mérkőzéseket hozni. A Sopront a szezon első felében itthon simán sikerült megverni, de azóta az ő csapatuknál sok változás történt, új edzőjük van, valamint új játékosaik. Jó formában vannak, de az biztos, hogy mi nagyon alaposan fel fogunk belőlük készülni."

fotó: delfinek.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus