Erősebb lett, fejlődött az OSE visszatérő légiósa

Eric Washington szerint a bajnoki cím a cél, mi más lenne?

fotó: hunbasket.hu

Eric Washington a tavalyi szezon után nemrég tért vissza az Oroszlány csapatához, a légiós irányítót pedig ennek kapcsán kérdeztük.

Mivel töltötted a járvány miatt hirtelen véget ért bajnoki szezon utáni időt?
Ahogy mindenki, bezárva töltöttem az időt a családommal egészen addig, amíg végül ki lehetett jönni a házból. Amint kissé normalizálódott a helyzet és ki lehetett mozdulni, elkezdtem edzeni és felkészülni a következő szezonra, bármikor jöjjön is az. Szóval igazából a családdal és edzéssel telt az idő.

Miért nem volt csapatod a szezon kezdetekor? Nem volt opció az Oroszlányba való visszatérés a bajnokság legelején?
Nem az volt a helyzet, hogy nem találtam magamnak csapatot, hanem ki akartam várni a megfelelő alkalmat és lehetőséget. A COVID-járvány miatt nem akartam elsietni a visszatérést. Egy világjárvány kellős közepén voltunk, szóval nem éreztem úgy, hogy azonnal vissza kell térnem a pályára, ki akartam várni, hogy mi lesz ebből.

Mit éreztél, amikor az Oroszlány megkeresett? 
Nagyon jól esett, mikor az Oroszlány megkeresett. Minden lehetőség, amit kapsz, egy kiváló lehetőség. Izgatott voltam, mert követtem az eseményeket, tudtam, hogy már jó pár meccset lejátszottak a szezonból és néhány helyre vannak a rájátszástól. Izgatott voltam, mert megvan az esély, hogy szépen fejezzük be a szezont, és hogy befejezzük azt, amit a tavalyi szezonban kezdtünk el. Szóval remek lehetőségnek tűnt, hogy újra ehhez a csapathoz csatlakozhatom. Meg persze szerettem volna már játszani, így megragadtam a kínálkozó lehetőséget.

Rögtön remekül játszottál az első meccseden, alig pár nappal az érkezésed után. Nem mellesleg nyertetek is a Paks ellen, köszönhetően a te remek teljesítményednek is. Hogy tudtál azonnal ennyire meghatározó lenni kvázi nulla közös edzés után?
A szünet alatt nagyon keményen edzettem. Erősebb lettem és sokat dolgoztam olyan dolgokon, amikről azt gondoltam az előző szezon után, hogy javulnom kell. Most már hónapok óta nagyon keményen készültem, hogy ha újra játszhatok, akkor biztosan formában legyek. Szerintem ez volt az, ami miatt jól tudtam teljesíteni rögtön az első meccsen. Egyedül az alvással küzdök, még hozzá kell szoknom az időeltolódás miatt az új rendszerhez, ha ez sikerül, utána még jobb lehetek.

A csapat az előző szezon talán legkellemesebb meglepetése volt, harcban volt a rájátszásért és a kupa-nyolcasdöntőnek is résztvevője lett volna. Az idei szezonra mi az elvárás?
Természetesen a bajnoki cím! Ezért játszik mindenki, senki sem akar veszíteni. Bízom a csapatban, tovább kell javulnunk egyénileg és csapatként is. Ha ezek összeállnak, akkor szerintem jó esélyünk lehet. Nincs sok időnk, de menni kell előre. Mindenkinek jobbá kell válni, edzőknek és játékosoknak egyaránt ebben a rendelkezésre álló időben, hogy odaérjünk a rájátszást jelentő helyekre és harcban legyünk a végső győzelemért.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus