Filipovity elmondta, hogy miért igazolt a Falcóba

Elárulta, hogy nem a pénz döntött nála a Fehérvár ellen.

Négy éve, 2015 nyarán, a Fehérváron rendezett, roppant sikeres – feljutással záruló -, korosztályos, B-diviziós Európa-bajnokság után szerződött Fehérvárra, az Egyesült Államokból tért haza. Előzőleg, másfél évvel korábban, tinédzserként Kaposváron mutatkozott be az élvonalban, majd a tengerentúlon töltött esztendő után igent mondott klubunk invitálására. Azonban a 2019-20-as szezonra kínált ajánlatot már nem fogadta el, a Falcóhoz szerződött. Jelenleg szabadságát tölti, szülővárosában tartózkodik, majd a válogatott kerettel gyakorol az Alföldön.

- Július 28-án kezdődik a válogatott edzőtábora Kecskeméten, két tornán veszünk részt, aztán bekapcsolódom a munkába Szombathelyen. A nemzeti együttesben két éve kerettag vagyok, a meccsek jelentős részén szóhoz jutottam. Célom az, hogy a folytatásban alapember legyek – mondta az albakosar.hu-nak a magasbedobó, aki július 30-án tölti 23. életévét. – Az igazság az, furcsa lesz a vasi fővárosban kezdeni a felkészülést, ugyanis az utóbbi nyarak a megszokott környezetben zajlottak, a Gáz utcában jelentkeztem edzésre. Összesen négy éven át szerepeltem Fehérváron, illetve egészen pontosan három és felet, ugyanis egy félszezont Szegeden töltöttem, kölcsönben, a több játéklehetőség reményében. Szerettem Fehérváron élni és kosárlabdázni, de úgy gondolom, eljött a búcsú ideje. A váltásban nem a pénz volt a meghatározó, az Alba ugyanazt az ajánlatot tette, mint a Falco. A nemzetközi kupa volt döntő, az, hogy a bajnoki aranyérmes vasiakkal megmutathatom magam az országhatárokon túl is. Az utóbbi években a fehérváriakkal mindig indultunk valamelyik kupában, amit nagyon élveztem. Amikor a tavasszal kiderült, hogy a Fehérvárral biztosan nem szerepelünk egyik kupában sem, egyre inkább eljátszottam a távozás gondolatával. Mindössze az Albával és a Falcóval tárgyaltam, végül aláírtam a vasiakhoz. Az igazság az, a nemzetközi porond mellett a barátnőm is szerepet játszott a döntésemben. Puerto Ricó-i válogatott röplabdázó, Jászberényben játszott, amikor megismerkedtünk. Jelenleg ő is Szombathelyen sportol, ez is nyomós érv volt.      

A nemrégiben aranyérmet szerző nyugatiak a korábban sem gyenge keretüket tovább erősítik, nyilvánvalóan címük megvédése a céljuk a következő szezonban.

- Erős keretünk lesz, nagy rotációs lehetőségekkel. Úgy gondolom, megkapom a lehetőséget a bizonyításra, 3-as 4-es poszton bevethető vagyok, bízom abban, hogy komoly hasznára leszek új együttesemnek. Jó szívvel emlékezem a fehérvári évekre, itt lettem stabil, élvonalbeli játékos, remek döntést hoztam, amikor a tengerentúlról, az amerikai, középiskolás bajnokságból hazatértem a magyar pontvadászat élcsapatához. Minden adott volt a fejlődésemhez. Bajnok és kupagyőztes lettem az Albával, minden évben nyertünk valamilyen érmet. Leszámítva a legutóbbi bajnokságot.    

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus