Forray fejet hajtott a Jászberény előtt, Csirke Csiricset dicsérte

Az edzők és a játékosok értékelése a pénteki két NBI/A-s találkozót követően. 

KTE-Duna Aszfalt - JP Auto - JKSE 67-72

Forray Gábor: Gratulálok a Jászberénynek, megérdemelten nyertek. Az első félidőben, főleg az első negyedben nagyon rosszul védekeztünk, ez hozta magával a rossz támadást. Nagyon puhák voltunk, sok könnyű gólt kaptunk, emocionálisan fölénk kerekedtek, és ilyenkor van az, hogy az üres dobások sem akadnak be. A harmadik negyedben végre úgy védekeztünk, ami jellemző ránk, ezzel jött, hogy egyre jobban támadtunk, nyílttá tettük a mérkőzést a végére, sőt még a vezetést is megszereztük. Azonban az nagyon sok energiánkat felemésztette, hogy utolérjük a Jászberényt. Ez nekik nem az első idegenbeli nyertes mérkőzésük volt, a harmadik helyen állnak, ehhez mérten nagyon higgadtan játszották a végjátékot is. Egylabdás mérkőzés lett a végére, ilyen a sport a, a végjátékban a hibák benne vannak. Fejet hajtunk, megérdemelten nyertek. Megyünk tovább, nincs dráma, hosszú még a szezon.

Nikola Lazic: Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ezt tudtuk előre. A Kecskemét eddig csak a Szolnok ellen kapott ki hazai pályán. Jól kezdtünk, jól védekeztünk, ehhez hozzájárult az is, hogy Kecskemét nem dobott jól. A harmadik és a negyedik negyedben sok hibát vétettünk, nem a saját ritmusunkban játszottunk. Volt megint egy kemény egylabdás mérkőzésünk, most szerencsések voltunk, megérdemelten nyertünk. Ez az ötödik győzelmünk idegenben, megyünk tovább, sok mérkőzés van még hátra, ugyanilyen ritmusban kell tovább mennünk.

Rastko Dramicanin: Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, a másodikban nagyon nagyot kellett ahhoz küzdenünk, hogy feljöjjünk. A Jászberény ma jobban játszott, megérdemelte a győzelmet.

Nemanja Alekszandrov: Kemény mérkőzés volt. Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban. A 3. negyedben szenvedtünk a támadásban. Egylabdás mérkőzés lett a mérkőzés végére, nyertünk, ennek örülök. Gratulálok a Kecskemétnek.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 78-86

Andjelko Mandics: Gratulálok a Pécsnek! Több gyorsindítást is elrontottunk, négy pontnál közelebb nem tudtunk férkőzni. A Pécs kihasználta a hibáinkat, mi viszont nem tudtuk ezt megtenni. Egyre nehezebb helyzetben vagyunk. Ugyanakkor kiemelném, hogy a játékvezetők ma remekül tették a dolgukat.

Csirke Ferenc: Az első félidőben a Szeged gyorsindításokból sok könnyű kosarat dobott, a fordulat a nagyszünet után jött, amikor tíz ponttal megléptünk, és ezt a végéig meg tudtuk őrizni. Nem kellett külön motiválni a srácokat a meccs előtt, le a kalappal a szurkolóink előtt! Nem szoktam kiemelni senkit egyénileg, de Andrija Csirics lehet, hogy nem olyan minőségű légiós, mint a Szolnok vagy a Falco légiósai, de sikerei helyszínén extra teljesítményt nyújtott, példakép lehet a fiatalok előtt.

Vágvölgyi Ákos: Rosszul kezdtük a harmadik negyedet és végig az akkor összeszedett tízpontos hátrányunk után mentünk. Sokkal több kell a kiegészítő emberektől a folytatásban.

Kameron Taylor: Tudtuk, hogy nehéz meccs előtt állunk és szerettünk volna bizonyítani az elmúlt találkozók után. A Szeged egy jó csapat, amelyet nehéz legyőzni, éppen ezért értékesnek tartom győzelmünket.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus