Govens: Most olyan rendszerben játszom, amibe illik a stílusom

A Szedeák vezére emellett azért elég sok munkát is tesz abba, hogy jól menjen neki a játék.

fotó: hunbasket.hu

Darrin Govensszel, a Naturtex-SZTE-Szedeák légiósával készítettünk interjút a remekül alakuló szezonjáról.

Tavaly a Szeged a play-out helyen volt, idén viszont a csapat szereplése talán a legkellemesebb meglepetés. Szerinted minek köszönhető ez a nagy fordulat?
A Szeged korábbi szezonjairól nem tudok beszélni, de idén nagyon nagy energiával játszunk minden egyes alkalommal, jól érezzük magunkat. Jól kijövünk egymással az öltözőben. Minden alkalommal próbálunk keményen játszani és közben jól is érezni magunkat a pályán, és idén ez eredményekkel is párosult. 

Korábban is dolgoztál már együtt Szekulovics edzővel Szombathelyen, ráadásul a 2016/17-es szezon volt a magyarországi karriered legjobb idénye. Neki köszönhető, hogy idén Szegedre igazoltál? 
Igen, Szekulovics edző volt az egyik fő oka, hogy idén Szegedre igazoltam. 

Reneszánszodat éled ebben a szezonban, közel a már korábban említett egyéni legjobbadhoz mind pont, mind VAL mutatóban. Minek köszönhetően tudsz idén újfent ilyen elit szinten játszani?
Mindenkinek különböző a játékstílusa, amely különböző rendszerhez passzol. Most olyan rendszerben játszom, amibe illik az én stílusom. Ez az egyik összetevője, hogy most ilyen jó teljesítményt tudok nyújtani, meg persze rengeteg munkát fektetek bele, ez a másik ok.

Miben különbözik a szereped itt, Szegeden a korábbiakhoz, főleg a szombathelyi időkhöz képest, mikor szintén Szekulovics volt az edződ?
Mindig és minden csapatban próbálom ugyanazt a szerepet betölteni, ez pedig az, hogy összhangban legyek a társaimmal és lássam, ahogy ők is sikereket érnek el. Sokkal jobb, ha mindenkinek jól megy a játék és mindenki jól érzi magát, ezzel a kémia is javul a csapaton belül. Én ezt a szerepet próbálom betölteni, igyekszem a követendő példa lenni.

Újfent számítanak rád a magyar válogatottban. Milyen érzés, hogy a honosított külföldiek közül rád számítanak?
Mindig örömteli, ha bekerülök a válogatottba. Most már több éve, hogy hívnak, és mindig jó érzés és hatalmas megtiszteltetés azt az országot képviselni, ahol karrierem nagy részében kosárlabdáztam. 

Milyen érzés volt először a nemzeti csapat mezében pályára lépni? És milyen érzés most? Van különbség?
Mikor először beválogattak, akkor nagyon örültem és nagyon megtisztelőnek éreztem a meghívást. Most is ugyanolyan felemelő érzés. Mindig igyekszem a legjobbamat nyújtani, amikor az országot képviselhetem, ebben nincs különbség.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus