Három posztot is megold a DEAC új légiósa

"Megvan a tehetségünk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el idén" - véli Adam Ramstedt.

Motiváltan érkezik Debrecenbe a DEAC svéd válogatott játékosa, Adam Ramstedt. A 22 éves, 206 centiméter magas kosaras a Sodertalje Kings csapatától igazolt Magyarországra, ahol az előző szezonban 10.5 pontot, 7.4 lepattanót és 1.1 blokkot átlagolt. Csapatával a FIBA Europe Cupban is indulhatott, ahol a selejtezőkörben a Szolnoki Olaj intett nekik búcsút. Ramstedt mindkét találkozón kezdőként kapott bizalmat, a Tiszaligetben 12/6-os, míg a hazai pályán aratott győzelem során 14 pontos mutatóval zárt. Fiatal kora ellenére a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, a világbajnoki selejtezőkben összesen kilencszer lépett pályára.

"Azért választottam a DEAC-ot, mert ez egy jó lehetőségnek tűnt számomra, hogy fejlődjek játékosként. Eddig csak jókat hallottam a klubról, hogy hogyan kezeli a játékosait, hogy lehetőséget ad a fiataloknak, vagy hogy jó rendszerben folyik a munka. Ez egy jó opció, hogy minőségi játékosok ellen lépjek pályára, illetve kiemelném, hogy valószínűleg mi leszünk a bajnokság egyik legfiatalabb csapata, ami nagy kihívást jelent majd" - nyilatkozta Ramstedt a Kezdő5.hu-nak.

"Két magyar csapat ellen játszottam eddig a pályafutásom során, a Szolnok és a Falco ellen. Tudom, hogy tavaly ők játszották a döntőt, érdekes lesz látni, hogy mire megyünk ellenük, ezen felül sokat nem tudok a magyar bajnokságról. Az U20-as Eb-n játszottam már Magyarország ellen korábban, szóval valószínűleg találkozom majd ismerős arcokkal" - tette hozzá a légiós.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője kiemelte Ramstedttel kapcsolatban, hogy hármas, négyes, vagy akár ötös poszton is bevethető, nagyon univerzális kosaras.

"Ez így van, az egyik erősségemnek azt tartom, hogy több poszton is bevethető vagyok. Alapvetően négyesnek tartom magam, de attól függően, hogy milyen csapat ellen játszunk, hatékonyan meg tudom oldani a hármas és az ötös posztot is."

"Szeretnék segíteni a DEAC-nak a playoffba kerülésben és a csapatunkat látva erre egyértelműen van is esély. Megvan a tehetségünk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el idén, alig várom, hogy ezt be is bizonyítsuk az embereknek" - tekintett előre Ramstedt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus